استفاده از تکنولوژی پیشرفته برای تولید کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
بسیاری از شرکتهایی که در زمینه تولید کفپوشهای اپوکسی برای اماکن مختلف فعالیت میکنند، با انجام آزمایش و تحقیقات گسترده بر روی متریالهای مختلف، به دنبال ارتقای سطح کیفی این کفپوشها هستند. یکی از بهترین انواع این کفپوشها که با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا و متریال اولیه باکیفیت تولید میشود، کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک نام دارد. ویژگیهای منحصربهفرد این کفپوش باعث شده است که در بسیاری از صنایع کاربرد گستردهای پیدا کند. هدایت جریان الکتریسیته به سمت چاه ارت به عنوان مهمترین ویژگی این کفپوش اپوکسی شناخته میشود. در این مطلب با مزایا و روش نصب این کفپوش آشنا میشویم.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چیست؟
به دلیل کاربرد گسترده کفپوش آنتی استاتیک در اماکن و مراکزی که در آنها از سیستمهای الکترونیکی مختلف استفاده میشود، امروزه بسیاری از افراد به طور کامل با ویژگیهای منحصربهفرد این کفپوش آشنا هستند. به زبان ساده، کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک نوعی کفپوش اپوکسی است که برای طراحی و تولید آن از هاردنرهای پلی آمینی تغییرشکلیافته و اپوکسی استفاده میشود.
این نوع کفپوش اپوکسی دارای یک عامل شیمیایی آلی است که میتواند باعث هدایت جریان الکتریسیته از سطح کفپوش به سمت منبع تخلیه یا همان چاه ارت شود. همین ویژگی است که باعث متمایز شدن کفپوش آنتی استاتیک از سایر محصولات مشابه در بازار میشود. این کفپوش بیشتر در مراکز صنعتی یا اماکنی که با انواع دستگاههای الکترونیکی سر و کار دارند، مورد استفاده قرار میگیرد و خرید آن به عنوان کفپوشی برای مجتمعهای مسکونی چندان رایج نیست.
از دیگر ویژگیهای مثبت کفپوش آنتی استاتیک میتوان به مقاومت شیمیایی بالای این کفپوش اشاره کرد که آن را به یک گزینه مناسب برای محیط آزمایشگاهی تبدیل میکند. مقاومت الکتریکی این کفپوش نیز بسیار قابل توجه است و در بازه 1000 تا 10000 اهم قرار دارد.
مزایا و معایب کفپوشهای آنتی استاتیک
بسیاری از افرادی که به تازگی با کفپوشهای آنتی استاتیک آشنا میشوند، تمایل دارند که از خواص و مزایای منحصربهفرد آنها مطلع شوند تا بتوانند برای مکان مورد نظر خود بهترین کفپوش را خریداری کنند. همانطور که اشاره کردیم، قابلیت هدایت جریان الکتریسیته ساکن از سطح کفپوش به سمت چاه ارت که همان تخلیه جریان الکتریسیته ساکن است، به عنوان اصلیترین ویژگی کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک شناخته میشود. این ویژگی منحصربهفرد در کنار سایر مزایای فوقالعاده کفپوش آنتی استاتیک، توانسته است باعث محبوبیت و کاربرد گسترده این محصول در اماکن مختلف شود.
مهمترین مزایای کفپوشهای آنتی استاتیک عبارتند از:
- این کفپوش به طور کامل یکپارچه هستند و هیچ گونه درز و شکافی روی سطح آنها وجود ندارد
- مقاومت مکانیکی این کفپوشها بسیار بالا است و میتوانند بارهای سنگین را به راحتی تحمل کنند
- کفپوشهای آنتی استاتیک به طور کامل قابل شستشو و استریل شدن هستند
- مقاومت شیمیایی این کفپوشها بسیار بالا است و مواد اسیدی یا قلیایی نمیتوانند به ساختار آنها آسیب خاصی را وارد کنند
- برای اجرای کفپوشهای آنتی استاتیک شما نیازی به کفسازی منحصربهفردی ندارید. این کفپوشها به سادگی بر روی سطوح بتنی اجرا میشوند
- کفپوشهای انتی استاتیک از لحاظ رنگ تنوع بسیار بالایی دارند
- هزینه خرید، نصب و اجرای کفپوشهای آنتی استاتیک بسیار مقرونبهصرفه و قابل قبول است
البته کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در کنار تمامی مزایای خود معایبی نیز دارد. به عنوان مثال، در صورتی که کفپوش آنتی استاتیک به درستی روی سطح مورد نظر اعمال نشود، امکان ترمیم موضعی آن وجود نخواهد داشت. از دیگر نقاط ضعف این نوع از کفپوشهای اپوکسی میتوان به سرعت پایین نصب و اجرا به دلیل طولانی بودن مدت زمان خشک شدن متریال اشاره کرد.
کفپوشهای آنتی استاتیک برای چه اماکنی مناسب هستند؟
ویژگیهای منحصربهفرد کفپوشهای آنتی استاتیک باعث شدهاند که از این نوع کفپوشها در اماکن و مراکز خاصی استفاده شود. همانطور که اشاره کردیم، استفاده از کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک برای کفپوش کردن مجتمعهای مسکونی مرسوم نیست. از این کفپوش بیشتر در اماکن و مراکزی استفاده میشود که با طیف وسیعی از تجهیزات و لوازم الکترونیکی سر و کار دارند. زیرا در صورت بروز هر گونه نقص فنی در سیستمهای الکترونیکی، کفپوشهای انتی استاتیک میتوانند از ایجاد جرقه، برقگرفتگی یا آتشسوزی جلوگیری کنند.
برخی از اماکن و مراکز مناسب برای نصب این نوع از کفپوش اپوکسی عبارتند از:
- اتاقهای کامپیوتر و سرور در سازمانها و ادارات مختلف
- اتاق عمل بیمارستانها به دلیل استفاده از دستگاههای الکترونیکی حساس
- اتاقهای ایزوله موجود در مراکز صنعتی یا درمانی
- کارخانههایی با سطوح کف بتنی
- سالنهای تولید در مراکز و واحدهای نظامی
مراحل نصب و اجرای کفپوش آنتی استاتیک
نخستین و مهمترین گام برای اجرای کفپوشهای آنتی استاتیک آمادهسازی سطح زیرین و از بین بردن انواع آلودگی موجود روی این سطوح است. در این مرحله، سطح زیرین به طور کامل از هر گونه روغن، چربی، گرد و غبار و … پاک میشود. معمولا برای افزایش کیفیت اجرا از روشها و تجهیزات مکانیکی نیز استفاده میشود. در نهایت سطحی صاف، تمیز و هموار برای اجرای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در اختیار ما قرار میگیرد.
سایر مراحل اجریا این کفپوش به شرح زیر است:
- اجرای لایه اولیه کفپوش یا همان پرایمر
- چسباندن و اجرای نوار آلومینیومی یا مسی بر روی سطح
- اجرای لایه میانی در فاصله 6 تا 8 ساعت پس از اجرای پرایمر
- اجرای لایه نهایی در فاصله 12 ساعت پس از اجرای لایه میانی
خرید کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک از آریا سطح تهران
کفپوش آنتی استاتیک نوعی کفپوش اپوکسی به شمار میآید که برای تولید آن از هاردنرهای پلی آمینی و اپوکسی استفاده میشود. به دلیل قابلیت هدایت جریان الکتریسیته ساکن به سمت چاه ارت، در صنایع مختلف از کفپوش آنتی استاتیک به صورت گسترده استفاده میشود. از مهمترین ویژگیهای این کفپوش میتوان به مقاومت الکتریکی و شیمیایی بالا اشاره کرد.
مجموعه آریا سطح تهران به عنوان یکی از برترین عرضهکنندگان کفپوشهای اپوکسی، باکیفیتترین انواع کفپوش آنتی استاتیک را به بازار عرضه میکند. اگر شما نیز قصد خرید بهترین کفپوش آنتی استاتیک با کمترین قیمت را دارید، میتوانید با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا کفپوش آنتی استاتیک برای آزمایشگاهها مناسب است؟
کفپوش آنتی استاتیک یکی از بهترین گزینهها برای محیطهای آزمایشگاهی به شمار میآید.
آیا کفپوش آنتی استاتیک از ایجاد آتشسوزی جلوگیری میکند؟
کفپوشهای آنتی استاتیک به دلیل هدایت جریان برق به چاه ارت از ایجاد آتشسوزی به دلیل مشکلات فنی دستگاههای الکترونیکی جلوگیری میکنند.
هزینه اجرای کفپوشهای آنتی استاتیک به چه عواملی بستگی دارد؟
متراژ محیط، کیفیت کفپوش، دستمزد گروه پیمانکار و … میتوانند هزینه نصب کفپوشهای آنتی استاتیک را تحتتاثیر قرار دهند.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک | کاربردها و ویژگیهای آنتی استاتیک
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چیست؟
در اماکنی که دارای دستگاههای برقی پرمصرف هستند ممکن است به دلیل تحرک کارکنان و کار کردن وسایل برقی، مشکلاتی مانند شارژ الکتریسیته ساکن اشیا و سطوح مجاور در آنها ایجاد شود. بروز این مشکل میتواند باعث خراب شدن یا سوختن برخی دستگاههای پرکاربرد اما حساس و آسیبپذیر شود. راهحلی که توسط کارشناسان بینالمللی معرفی شده استفاده از کفپوش آنتی استاتیک است که الکتریسیته ساکن را خنثی میکند و دارای خاصیت بازدارندگی هستند. در این مطلب به معرفی کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک میپردازیم.
ویژگیهای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
مهمترین ویژگی کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک، مهار الکتریسیته ساکن است که بر اثر جنب و جوش کارکنان یا ولتاژ بالای برق در دستگاههای الکترونیکی مستقر در محیط وجود میآید و موجب کاهش حوادثی مانند لیز خوردن و افتادن کارکنان یا تجهیزات و همچنین آسیب به تجهیزات، مدارها و دستگاههای الکترونیکی به دلیل شارژ الکتریسیته ساکن میشود.
از طرف دیگر کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک مقاومت سایشی بالایی دارد و در برابر فشارهای مکانیکی نیز مقاوم است، حتی تردد ماشینهای سنگین مثل لیفتراک و یا کامیون بر روی سطح این کفپوش کاملا بدون مشکل و بدون وارد آمدن آسیب انجام میشود.
این کفپوش مقاومت شیمیایی و قلیایی و حتی مقاومت ضد اسیدی منحصر به فردی دارد و برای استفاده در آزمایشگاههایی که با مواد شیمیایی سروکار دارند پیشنهاد میشود. رنج مقاومت الکتریکی آن نیز بین ۱۰ تا ۱۰۰۰ کیلواُهم است که بین انواع کفپوشها بیمانند است. از دیگر ویژگیهای این کفپوش تنوع رنگی آن است. شما میتوانید بدون هیچ محدودیتی رنگ مورد نیاز خود را انتخاب کنید؛ چه رنگ سازمانی شما باشد و یا رنگ مناسب دکوراسیون در فضای محیط کسب و کار.
کاربردهای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
همانطور که ذکر شد موارد استفاده اپوکسی آنتی استاتیک در اماکنی است که کارکنان آن جنب و جوش و رفت و آمد بالایی دارند و تعدد تجهیزات و دستگاههای الکتریکی و الکترونیکی باعث جریان ولتاژهای بالای برق و شارژ الکتریسیته ساکن بر سطوح همجوار آنها میشود.
مکانهایی که این کفپوش در آنها کاربرد دارند عبارتند از:
- صنایع الکترونیکی و مخابراتی
- صنایع خودروسازی
- کارخانههای داروسازی
- صنایع هوافضا
- اتاقهای کامپیوتر، سرور و شبکه در ادارات و سازمانها
- اتاقهای عمل بیمارستانها و امآرآی
- صنایع نظامی و صنایعی که با مواد محترقه و منفجره سر و کار دارند
- اتاقهای تمیز و ایزوله در مراکز درمانی، آزمایشگاهها و مراکز صنعتی
- پستهای برق
مراحل اجرای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
اجرای اپوکسی فرآیندی بسیار ظریف و نیازمند دقت بالا است و در صورتیکه از افراد باتجربه در این زمینه کمک گرفته نشود، ممکن است حتی اشتباهی کوچک باعث خراب شدن سطح اپوکسی در زمان کوتاه شود. مجموعه آریا سطح تهران با بیش از ۲ دهه فعالیت در صنایع رنگ و پوششهای صنعتی و پلیمری و معدنی (مقاوم شیمیایی)، با بهکارگیری افراد باتجربه در این زمینه میتواند به شما را در زمینه تهیه و نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک کمک کند. در ادامه به بررسی اجمالی مراحل اجرای این کفپوش میپردازیم.
۱) آمادهسازی سطح
سطحی که قصد نصب کفپوش روی آنرا دارید باید کاملا خشک (نهایتا با ٪۵ رطوبت)، تمیز و بدون گرد و غبار باشد و با استفاده از دستگاه سابزنی و سنگزنی به طور کامل پاکسازی شود. طوریکه هیچگونه آلودگی باقی نماند. همینطور میتوان از مواد چربیزدا برای از بین بردن آثار روغن و چربی و بنزین و … استفاده کرد.
۲) مرحله پرایمینگ (پرایمر)
نکته مهمی که وجود دارد مخلوط شدن کامل محتوای پرایمر به خودی خود قبل از مخلوط کردنشان با یکدیگر است. ترکیبات پرایمر با استفاده از دستگاه همزن صنعتی به آرامی حداقل به مدت ۴ دقیقه مخلوط میشوند. بعد از میکس شدن کامل، محتوای پرایمر با استفاده از قلممو یا رولر به صورت یک لایه نازک روی سطح پخش میشود.
۳) نصب نوار مس
همانطور که گفته شد یکی از ویژگیهای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک خاصیت دفع شارژ الکتریسیته ساکن است که از طریق نصب نوارهای مسی زیر سطح اپوکسی و متصل کردن آن نوارها به چاه ارت ساختمان ایجاد میشود. نوارها به فاصله ۱ تا ۴ متر از هم به صورت موازی با یکدیگر روی سطح پرایمر چیده میشوند و ابتدا و انتهایشان به سیستم ارت ساختمان متصل میشود.
۴) اجرای پرایمر آنتی استاتیک
بعد از گذشت ۶ تا ۸ ساعت از ریختن پرایمر و خشک شدن آن پرایمر آنتی استاتیک که مخلوطی از سه ماده است را به سطح اضافه میکنیم. این ماده خود را با زمین تراز میکند و ممکن است تا ۱۲ ساعت زمان ببرد تا خشک شود.
۵) اجرای لایه رویه آنتی استاتیک
لایه آخر اپوکسی از سه ماده تشکیل شده و رنگ آن نسبت به نیازهای دکوراسیون متغیر است. لایه آخر بعد از خشک شدن پرایمر آنتی استاتیک ریخته میشود و باید فاصله زمانی حداقل ۱۲ ساعته میان ریخته شدن دو لایه در نظر گرفته شود تا از خشک شدن لایه اول اطمینان پیدا کنیم. سمباده کشیدن روی پرایمر آنتی استاتیک برای چسبیدن بهتر به لایه بالایی پیشنهاد میشود. همینطور قبل از ریختن لایه آخر از تمیزی سطح اطمینان پیدا کنید.
نظافت کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
ممکن است با توجه به ویژگیهای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک تصور شود که نظافت این کفپوش دشوار است، اما حقیقت این است که سطح این کفپوش کاملا آنتی باکتریال و بهداشتی است. به همین دلیل برای استفاده در مراکز درمانی و ایزوله انتخاب میشود. این اپوکسیها کاملا ضد جرم و آلودگی هستند و نیاز به نظافت مداوم ندارند.
هزینه کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
کفپوش آنتی استاتیک مثل بسیاری دیگر از کفپوشها به صورت آماده تولید نمیشود که بتوان آن را بر اساس واحدهای خاص مانند تعداد قطعات (مثل کاشی و سرامیک) قیمتگذاری کرد. بنابراین پیش از محاسبه هزینه اجرای این کفپوش، محیط مورد نظر باید توسط کارشناسان بررسی شود. با این حال از عوامل موثر بر هزینه اجرای این نوع کفپوش میتوانیم از مواردی مانند موقعیت پروژه، مساحت محیط و حجم مواد مصرفی نام ببریم.
خرید کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک از آریا سطح تهران
کفپوش آنتی استاتیک یکی از بهترین انواع کفپوش برای محیطهای صنعتی و بیمارستانها و هر محیطی است که امکان اشباع الکتریسیته ساکن در آن وجود دارد. ما در مجموعه آریا سطح تهران خدمات اجرای این کفپوش را به متقاضیان ارائه میدهیم. آریا سطح تهران با بیش از دو دهه فعالیت در صنایع رنگ و پوششهای صنعتی و پلیمری و معدنی (مقاوم شیمیایی)، همواره در حال ارائه راهحلهای بهتر به صنعت کشور است. برای دریافت خدمات از آریا سطح کافی است با همکاران ما در این مجموعه تماس بگیرید.
آیا کفپوش آنتی استاتیک گران تر از کفپوش های اپوکسی دیکراست؟
با سلام، بله