رنگ های سیلیکونی به عنوان پوششهای حفاظتی لوله ها و یا کانالهای فلزی، دودکشها، بویلرها، و لولههای اگزوز، خطوط لوله و نظایراینها که بایستی تا حرارت 600 درجه سانتیگراد مقاومت حرارتی داشته باشند بکار می روند، بعلاوه در ساخت پوششهای موتور هواپیماها و وسایل خانگی نظیر بخاریها، فیلترها، صفحات فلزی گرم کنندهها و… استفاده میگردند.( رنگ ترافیکی و رنگ آلکیدی)
بطور کلی رزینها سیلیکونی در تعدادی از خواص به جزء مقاومت حرارتی نسبت به سایر رزینها از کیفیت پایینتری برخوردار هستند خصوصاً از لحاظ مقاومت حلالی، چسبندگی، محکمی، سهولت سخت شدن و … بعلاوه دارای قیمت اولیه بالایی هستند. بنابراین به منظور فائق آمدن بر این عیوب ازامتزاج این رزینها با رزینهای دیگری مثل رزین های آلکیدی، اپوکسی استر، کو پلیمرهای وینیلی، پلی استرها، رزین های آکریلیک و… و یا اصلاح بطریق شیمیایی میتوان بهره برد که از جمله خواص این گونه رنگهای سیلیکونی اصلاح شده می توان به :
– سختی زیاد
– چسبندگی برروی اکثر سطوح
– مقاومت سایشی بالا و لغزندگی کم
– مقاومت شیمیایی بالا
– انعطاف پذیری و ضربه خوری بالا
– مقاومت در برابر رطوبت، تخلیه الکتریکی و نور ماوراء بنفش خورشید
– افزایش براقیت رنگ
اشاره نمود
از جمله خواص نهایی رنگهای سیلیکونی می توان به :
1- مقاومت حرارتی :
رزینهای سیلیکونی اصلاح نشده مقاومت حرارتی 260 الی 360 درجه سانتیگراد را در یک پریود زمانی معین دارند و در صورت استفاده از پیگمانهای سیاه و آلومینیومی مقاومت حرارتی آنها 540 تا °C650 افزایش می یابد و در صورت استفاده از خمیر های سرامیکی تا °C 760 را تحمل می کند.
2- مقاومت بیرونی :
از آنجائیکه سیلیکونها اساساً در مقابل انرژی ماوراء بنفش ترانسپارنت میشوند لذا متلاشی نگردیده و مقاومت حرارتی و آب عالیای دارند.
3- مقاومت الکتریکی :
سیلیکونها عایق خوبی بوده و همین خاصیت خوب عایق بودن الکتریکی و مقاومت حرارتی و آب آنرا یک بایندر عالی جهت ساخت پوشش مقاومتها، خازنها، دیودها، رکتی فایرها و ترانزیستورها، سیمهای رنگی و دیگر وسایل الکتریکی می سازد.
4- ساخت ضد زنگ ها :
پوششهای سیلیکونی ضدزنگهای خوبی بوده و جهت پوشش دودکشها مخصوصاً آنهایی که در دودشان سولفور زنگزا وجود دارد استفاده میشود.
رزینهای مورد استفاده در ساخت رنگهای سیلیکونی :
رزینهای سیلیکونی یکی از غیر عادیترین نوع خانواده پلیمرها هستند که بطور وسیعی می توانند در حرارتهای مختلف نسبت به دیگر رزینها بکار روند. یک رزین سیلیکونی اساسا از نقطه نظر ساختمان شیمیایی با سایر رزین ها تفاوت دارد، بطوریکه زنجیر پلیمری آن بطور متناوب از اتمهای سیلیسم و اکسیژن تشکیل شده است که همین ساختمان مولکولی است که باعث مقاومت بیشتر آن در برابر حرارت نسبت به دیگر مواد آلی میگردد.
مقاومت حرارتی و خصلت بی اثر بودن سیلیکون در مقابل مواد شیمیایی و حلالها باعث مصرف روزافزون آنها در صنایع رنگ سازی گردیده است.
گروه جانبی R می تواند گروه متیل و یا فنیل باشد.رزین های سیلیکونی با درصد بیشتر گروه فنیلی مقاومت حرارتی،مقاومت اکسیداسیون و عمر قابل مصرف بیشتر و بلعکس حالت ترموپلاستیکی کمتری از رزینهای سیلیکونی با درصد بیشتر گروه متیلی دارند. و از طرفی رزینهای سیلیکونی با درصد بیشتر متیل در خواص ذیل بهتر از رزینهای سیلیکونی با درصد بیشتر فنیل هستند :
– سختی در گرمای زیاد
– انعطاف پذیری
– دفع آب
– مقاومت شیمیایی
– سرعت سخت شوندگی
– شوک حرارتی
بنابراین برای دست یابی به تمام خواص مدنظر، کوپلیمرهای متیل- فنیل سیلیکونی مورد استفاده قرار می گیرد.
در صنعت، سیلیکونها به 3 صورت روغن، رابر و رزین در دسترس هستند که در صنعت رنگسازی رزینهای سیلیکونی که با وزن مولکولی بالا و 3 بعدی هستند مورد استفاده قرار میگیرد.
آشنایی با شرکت
یلی خوبه برای دیوار سیمانی هم میشه استفاده کزد؟
رنگهای سیلیکونی نما قابل استفاده بر روی سیمان هستند
رنگ های سیلیکونی نما بابت این کار توصیه می گردد .