کفپوش آنتی استاتیک

زمانی که وجود یک کفپوش برای کاهش الکتریسیته ساکن به همراه مقاومت شیمیایی بالا و دکوراتیو نیاز است، کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک نسبت به سایر روش های کفپوش ترجیح داده می شود. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک بیشتر در صنایع الکترونیکی و مخابرات، صنایع خودرو، کارخانه های داروسازی، صنایع هوافضا، اتاق عمل، اتاق های رایانه و غیره استفاده می شود. به منظور تهیه یک روکش با عملکرد بالا، آماده سازی بستر مناسب ضروری است. سطح بتونی که روی آن پوشش اعمال می شود باید سخت، صاف و عاری از گرد و غبار و دیگر مواد مانند رنگ، آهک، روکش، گچ، عامل پخت و سایر بقایای چسب باشد.

آماده سازی اولیه برای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

ابتدا از چربی زدا(degreaser) مناسب برای از بین بردن پولیش، موم، گریس، روغن و مواد مشابه قبل از آماده سازی مکانیکی سطح، استفاده می شود. سپس سطح بتون با روش های مکانیکی، با استفاده از دستگاه های ساب و یا سنگ زنی آماده می شود. در آخر پسماند و گرد و غبار با استفاده از تجهیزات خلاء برداشته می شوند.

مراحل اجرا کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

۱) آماده سازی سطح
کل بستر بتن باید خشک (حداکثر ۵٪ رطوبت)، تمیز و صاف باشد. برای آماده سازی سطح از ابزارهای مکانیکی مانند ساب استفاده میشود. سطح باید به درستی تمیز شود و قبل از استفاده از پرایمر، از گرد و غبار عاری باشد.

۲) پرایمر اپوکسی پلی آمید
ضروری است که هر جزء پرایمر قبل از مخلوط کردن با یکدیگر کاملاً همزده شود. اجزا با استفاده از یک همزن مکانیکی با سرعت آهسته و حداقل به مدت ۴ دقیقه به آرامی مخلوط می شوند. سپس پرایمر روی سطح بتن خشک (معمولاً به میزان ۰.۲ کیلوگرم در هر مترمربع) توسط برس/غلتک اعمال می شود.

۳) لایه میانی
لایه میانی یک سیستم خودتراز دو جزئی است که به رنگ خاکستری است. لایه میانی باید بعد از خشک شدن پرایمر (معمولاً پس از ۶ – ۸ ساعت از زمان استفاده از پرایمر) اجرا شود. باید توجه داشت که حداقل زمان ۱۲ ساعت برای خشک شدن لایه میانی نیاز است.

۴) جایگذاری نوار مسی
به نوارهای مسی با عرض و ضخامت مورد نظر نیاز است. ابتدا پوشش کاغذی نوارهای مسی حذف و از طرف چسبنده آن، در فاصله های ۱ تا ۴ متری از یکدیگر به صورت تار و پود یا شبکه نصب می شود. در حاشیه اتاق، نزدیک به دیوارها، نوار مسی چسبنده در فاصله ۱۵سانتی متر از دیوارها نصب می شود. در هر یک از گوشه های اتاق، قسمتی از نوار مسی برای اتصال به زمین باید در نظر گرفته شود.

۵) اجرا پرایمر آنتی استاتیک
پرایمر آنتی استاتیک، یک سیستم دو جزئی با ساختاری متشکل از پلی آمید دیگر افزودنی هاست. این پرایمر رسانای الکتریکی بوده و قابلیت هدایت الکتریسیته ساکن را دارد. پرایمر آنتی استاتیک به میزان ۰.۱ کیلوگرم در هر مترمربع توسط برس/غلتک اعمال میگردد.

۶) لایه نهایی یا رویه
لایه رویه یک سیستم خودتراز دو جزئی است. طیف گسترده ای از رنگ ها برای آن موجود است که انتخاب رنگ متناسب با محیط و سلیقه کارفرما صورت می گیرد. رویه درست بعد از خشک شدن پرایمر اعمال می شود. قبل از اجرای لایه نهایی، سطح باید تمیز شود و از عاری بودن سطح از ذرات گرد و غبار اطمینان حاصل شود. مخلوط کردن اجزاء و روش اجرای لایه میانی و رویه دقیقاً مشابه سیستم کفپوش اپوکسی معمولی است.