بسیاری از ما تصمیم می‌گیریم کارهای مربوط به رنگ آمیزی خانه را خودمان انجام دهیم. شاید ویدیوهای مختلفی از نحوه رنگ زدن دیوار دیده باشیم و تحقیقاتی درباره اینکه کدام نوع رنگ ساختمانی را تهیه کنیم انجام داده باشیم. حال شروع به رنگ آمیزی دیوارها می‌کنیم و در نهایت می‌بینیم نتیجه کارمان کیفیت مورد نظرمان را ندارد. اینجاست که به فکر فرو می‌رویم که کجای راه را اشتباه رفتیم؟ اگر هنوز اقدام به رنگ آمیزی دیوار یا لوازم خانه نکرده‌اید، این 8 نکته می‌تواند به شما کمک کند اشتباهات بقیه را تکرار نکنید.

8 اشتباه رنگ آمیزی دیوار که باید از آن‌ها بپرهیزید

1) انتخاب ابزار رنگ بی‌کیفیت

اغلب برای کاهش هزینه‌ها پس از تهیه رنگ با کیفیت و گرانقیمت نسبت به خرید ابزار رنگ ارزان اقدام می‌کنند. اما این کار اشتباه است چرا که وسیله اجرایی کار شما باید به اندازه رنگ با کیفیت باشد. حتی اگر یک نقاش ساختمانی حرفه‌ای نیستید، خرید ابزار رنگ که کیفیت لازم را برای اجرا داشته باشد به روی نتیجه نهایی کار شما تاثیرگذار است. بنابراین پیش از تهیه ابزار اطلاعات کافی درباره انواع قلم مو و انواع غلطک رنگ و اینکه کدامیک مناسب کار شماست کسب کنید.

انتخاب ابزار رنگ آمیزی دیوار2) آماده نکردن سطح برای رنگ زدن

برای رنگ زدن دیوار عجله نکنید. باید سطح را کاملا آماده رنگ زدن کنید. این مراحل شامل ترمیم سطح از هرگونه ایراد، سنباده کشی و در صورت نیاز گچ کاری می‌شود. همچنین سطح باید پس از سنباده کشی و پیش از اجرا کاملا تمیز و شسته شود و پس از خشک شدن لایه بعدی روی آن اجرا شود. اجرای رنگ به روی دیواری که مراحل آماده سازی روی آن طی نشده موجب می‌شود رنگ لایه لایه شده و در برخی نقاط به خوبی به دیوار نچسبد.

تمیز کردن سطح پیش از رنگ آمیزی دیوار3) استفاده نکردن از نوار نقاشی

برای اینکه رنگ به خوبی و با ظرافت اجرا شود از نوار نقاشی استفاده می‌شود. این نوار را در گوشه‌ها و نقاطی که نمی‌خواهید رنگ بزنید می‌چسبانید تا این نقاط تمیز بماند و بتوانید با ظرافت بیشتری رنگ بزنید. بخصوص هنگام رنگ آمیزی دیوار با غلطک رنگ اغلب کناره‌های کار که شامل کنار پنجره‌ها یا گوشه‌های دیوار می‌شود را خالی می‌گذارند تا بعدا با قلممو رنگ بزنند. این کار به تمیزتر اجرا شدن رنگ دیوار کمک می‌‎کند.

استفاده از نوار نقاشی4) محافظت نکردن از سایر لوازم و محیط اتاق

یکی از مهم‌ترین مراحل رنگ آمیزی دیوار، آماده سازی اتاق است. بیرون بردن وسایل از اتاق یا پهن کردن یک پوشش پلاستیکی به روی لوازم و سطوح از جمله کارهایی است که باید پیش از اجرای رنگ به آن توجه کنید. چه بخواهید دیوار را با غلطک رنگ بزنید چه تصمیم به رنگ آمیزی سقف خانه گرفته باشید، همیشه مقداری از رنگ به روی زمین می‌ریزد. با توجه به اینکه کفپوش اتاق شما از چه جنسی است، پاک کردن رنگ از روی آن بعد از اتمام کار دشوار خواهد بود. بنابراین بهتر است سطوح کاملا محافظت شوند تا پس از اجرای رنگ نیاز به تمیزکردن همه وسایل و کفپوش نداشته باشید.

محافظت از محیط اتاق پیش از رنگ آمیزی دیوار5) اجرای رنگ بدون پرایمر

هرگز مرحله آستر زنی دیوار را از قلم نیندازید. لایه آستر یا پرایمر رنگ به چسبندگی بیشتر رنگ به روی دیوار کمک می‌کند. همچنین سطح را برای رنگ زدن آماده و یکدست می‌سازد. آستر رنگ باید با نوع رنگی که انتخاب می‌کنید هماهنگی داشته باشد. بنابراین در صورت انتخاب رنگ روغنی از آستر رنگ روغنی و در صورت انتخاب رنگ پایه آب از لایه آستر پایه آب استفاده کنید.

اجرای لایه پرایمر

6) پر کردن غلطک و قلممو از رنگ

درست است که قرار است با غلطک یا قلممو دیوار را رنگ بزنید اما بدین معنا نیست باید آن‌ها را بیش از اندازه به رنگ آغشته کنید. وقتی قلممو را بیش از اندازه در رنگ فرو ببرید و رنگ زیادی در میان الیاف آن جمع شود هنگام اجرای رنگ با ناهماهنگی مواجه خواهید شد. همچنین تمیزکردن قلممو نیز سخت‌تر خواهد بود چون رنگ بیشتری در آن خشک شده است. همچنین وقتی غلطک را از رنگ پر کنید هنگام اجرای رنگ با پاچش یا ریخته شدن رنگ مواجه خواهید شد که این مساله هم به روی کیفیت کارتان تاثیرگذار است هم محیطی که رنگ می‌زنید را بیشتر آلوده و رنگی می‌کند.

پر کردن قلم مو از رنگ

7) اجرای دو لایه رنگ پشت سر هم

اگر می‌خواهید رنگ را در چند لایه بزنید باید هر بار صبر کنید تا لایه قبلی خشک شود. در صورتی که به روی رنگ خشک نشده لایه جدیدی رنگ بزنید باعث خراب شدن آن خواهید شد. بنابراین با توجه به نوع رنگی که استفاده می‌کنید صبر کنید تا لایه قبل خشک شده و سپس لایه بعدی را اجرا کنید. خشکایی رنگ‌ها اغلب به روی ظروف آن‌ها نوشته شده اما چنین توضیحاتی ندیدید برای رنگ روغنی حداقل 24 ساعت و برای رنگ آکرولیک پایه آب حداقل 7 ساعت صبر کنید.

8) رها کردن رنگ‌های باقیمانده

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد هنگام رنگ آمیزی دیوار مرتکب می‌شوند باز گذاشتن درب قوطی رنگ است بخصوص زمانی که منتظر خشک شدن لایه اولیه رنگ هستند. این کار موجب خشک شدن رنگ می‌شود. حتی اگر اجرای رنگ دیوار نیز به اتمام رسیده و هنوز رنگی در قوطی باقی مانده می‌توانید آن را برای مصارف دیگر استفاده کنید. بنابراین سعی کنید در هر شرایطی از خشک شدن رنگ داخل قوطی جلوگیری کنید. برای اینکار بهتر است زمانی که منتظر هستید تا رنگ دیوار خشک شود، در صورتیکه از رنگ پایه آب استفاده می‌کنید، روی قوطی رنگ را با یک پلاستیک بپوشانید و در صورتیکه از رنگ روغنی استفاده می‌کنید حدود یک سانتیمتر آب روی سطح رنگ اضافه کنید و سپس درب آن را ببندید.

از خشک شدن رنگ هنگام رنگ آمیزی دیوار جلوگیری کنید

بهترین رنگ‌ها را از ما بخواهید

با رعایت این نکات و استفاده از رنگ‌های آریا پارس تحولی زیبا و چشم‌نواز در خانه خود ایجاد کنید. انواع رنگ‌های ساختمانی آریا پارس از جمله رنگ‌های آلکیدی، رنگ‌های آکریلیک پایه آب و رنگ‌های پلاستیک و نیم پلاستیک، با بالاترین کیفیت در رنگبندی متنوع در بازارها موجود است. برای انتخاب رنگ مورد نظرتان و تهیه آن با ما در واتس اپ در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *