رنگ آمیزی هر سطحی در نگاه اول ساده به نظر میرسد. شاید فکر کنیم تهیه یک قوطی رنگ و یک قلمموی رنگ برایمان کافیست و به راحتی میتوانیم هر چیزی را رنگ بزنیم. اما اینطور نیست. بلکه رنگ آمیزی هر سطح یا وسیلهای نیازمند مراحل آماده سازی و استفاده از محصولات مختلفی است که هم مناسب رنگ مورد نظرمان باشد هم با نوع سطحی که رنگ میزنیم سازگار باشد. به همین جهت همیشه از هر محصول ممکن است انواع مختلفی وجود داشته باشد. یکی از این محصولات کاربردی هنگام رنگ آمیزی سطوح مختلف، بخصوص سطوح چوبی، سیلر نام دارد.
سیلر چیست؟
پیشتر در مطلبی به پرایمر رنگ یا لایه آستر پرداختیم. اگر بخواهیم به طور خلاصه این محصول را معرفی کنیم باید بگوییم سیلر نیز نوعی پرایمر است که برای اینکه رنگ با قدرت و کیفیت بهتری به سطح بچسبد مورد استفاده قرار میگیرد. در اغلب مواقع برای سطوحی که خیلی قدیمی و پر از فرو رفتگی و ناهمواری هستند، بخصوص سطوح چوبی، از سیلر برای آب بندی و یکپارچه کردن سطح استفاده میشود. در برخی مواقع از آن به جای پرایمرهای آلکیدی یا پایه آب استفاده میشود تا از نفوذ آب به سطح جلوگیری کند.
یکی از مهمترین کاربردهای سیلر استفاده از آن بعنوان لایه آستر روی سطوح چوبی پیش از رنگ آمیزی آنهاست. سیلر کمک میکند سطح چوب برای رنگ زدن یا نقاشی یکدست و آماده شده و منافذ آن به خوبی پر شود. در نتیجه وقتی روی چوب رنگ میزنید دیگر رنگ در منافذ چوب جذب نمیشود. علاوه بر اینها، از سیلر بعنوان لایه آستر سطوح گچی، بتنی، آجری و فلزی نیز استفاده میشود.
معمولا برای استفاده از سیلر به حلال تینر نیاز دارید. هنگام تهیه سیلر نسبت به اینکه چه نوع تینری مناسب ترکیب با آن است از فروشنده اطلاعات کسب کنید. معمولا تینر 15000 و 20000 برای ترکیب با سیلر انتخاب میشود.
چطور از سیلر استفاده کنیم؟
سطح را تمیز کنید.
پیش از اینکه بخواهید از سیلر یا هر لایه آستر دیگری استفاده کنید سطح را از هر گونه آلودگی بزدایید. اگر امکان شستشو وجود دارد آن را بشویید و اگر نه با دستمال نمناک و مواد شوینده آن را کاملا تمیز کنید. این کار بهتر است حداقل 24 ساعت پیش از اعمال این لایه صورت بگیرد.
حفرههایی موجود روی سطح را پر کنید.
اگر میخواهید سیلر را روی دیوار بزنید حتما سوراخهایی که قبلا در اثر فرو رفتن میخ ایجاد شده است را پرکنید. این کار را برای سطوح چوبی که ضربه خوردهاند یا هرنوع فرورفتگی دارند نیز انجام دهید. این کار را یک یا دو ساعت قبل از اجرای سیلر انجام دهید.
سطح را سمباده بکشید.
سمباده کشیدن سطح به یکدست شدن بیشتر آن کمک میکند. بنابراین سیلر یا پرایمر رنگ بهتر به روی سطح میچسبد و میتواند استحکام و حفاظت بیشتری برای آن ایجاد کند. سمباده کشی را به آرامی انجام دهید، بخصوص سطوحی که قدیمی و آسیب دیده هستند با کمترین فشاری ممکن است بیشتر آسیب ببینند.
سطح را با یک دستمال نمناک تمیز کنید.
پس از سمباده کشیدن احتمالا روی سطح دیوار یا وسیله چوبی شما کمی گرد نشسته باشد، آن را با یک دستمال نمناک پاک کنید تا به راحتی بتوانید سیلر را استفاده کنید.
سیلر را آماده کرده و به روی سطح بزنید.
با توجه به اینکه سیلر را با چه وسیلهای به روی سطح اجرا میکنید و چقدر نیاز است که رقیق شود، از تینر مورد نظرتان استفاده کنید. برای اجرای سیلر؛ همانند رنگ میتوانید از غلطک رنگ، قلم مو و پیستوله به روی سطح استفاده کنید.
رنگ زدن را آغاز کنید.
باید صبر کنید تا سیلر به خوبی روی سطح خشک شود و سطحی کاملا یکدست داشته باشید. معمولا پیش از اجرای رنگ، یک بار دیگر سطح سیلر شده را سمباده میکشند تا نتیجه نهایی یکدستتر و باکیفیتتر باشد. بخصوص برای زمانی که بخواهید نقاشیهای هنری و آثار خلاقانهای به روی چوب بکشید این مرحله به صیقلیتر شدن سطح چوبی کمک کرده و کار را برایتان سادهتر میکند.
سیلر مناسب کار شماست یا پرایمر رنگ؟
با توجه به اینکه هر دو میتوانند به جای دیگری استفاده شوند ممکن است انتخاب بین سیلر و پرایمر روغنی یا پایه آب برایتان مرحله پیچیدهای به نظر برسد. با توجه به اینکه این لایه آستر را به چه منظوری میخواهید استفاده کنید و سطح مورد نظرتان تا چه اندازه نو یا آسیب دیده است، میتوانید بین این دو محصول انتخاب کنید. در صورتیکه به مشاوره بیشتر در این زمینه نیاز داشته باشید میتوانید با ما در واتس اپ در ارتباط باشید یا سوالاتتان را از طریق نظرات بپرسید ما در اولین فرصت اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
درود بر شما
مطالب خوبی بود
سپاس