آیا تصمیم دارید رنگ دیوارها و سقف خانه را تغییر دهید؟ جدا از انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، با وجود انواع رنگهای مختلف در بازار، دانستن اینکه کدام رنگ برای کار شما مناسبتر است کمی دشوار میشود. یکی از رنگهایی که شاید تا به امروز بارها شنیده باشید و نامی آشنا برایتان باشد رنگ پلاستیک است. فکر میکنید این رنگ مناسب کار شما باشد؟ پس با مزایای رنگ پلاستیک و کاربردها و معایبی که دارد بیشتر آشنا شوید.
رنگ پلاستیک چیست؟
رنگ پلاستیک از جمله رنگهاییست که از گذشته تا به امروز کاربردهای متعددی در نقاشی ساختمان داشته است. قدمت استفاده از این رنگ به گذشتههای بسیار دور باز میگردد و حتی کاربرد آن برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف پیش از سایر رنگهای ساختمانی از جمله رنگ روغنی بوده است. همچنین این نوع رنگ با گذر زمان باکیفیت بیشتر و در انواع مختلفی تولید شده است که موجب شده تهیه آن برای همه امکانپذیر باشد.
رنگ پلاستیک یک رنگ بر پایه آب است که همانند سایر رنگهای پایه آب، بدون بو بوده و به سادگی با آب ترکیب میشود. معمولا افراد خبره این رنگ را برای رنگ آمیزی سقف توصیه میکنند، هر چند منعی درباره استفاده از آن به روی دیوارها و سایر سطوح نیز وجود ندارد اما با توجه به تفاوتهایی که رنگ دیوار و سقف دارد، رنگ پلاستیک نتیجه بهتری روی سقف خواهد داشت. با این حال از رنگ پلاستیک بعنوان یک رنگ مقرون به صرفه برای رنگ آمیزی سطوح مختلف استفاده میشود که این مساله از جمله مزایای رنگ پلاستیک محسوب میشود. همچنین رنگ پلاستیک با نام رنگ قابل شستشو نیز شناخته شده است و همین ویژگی یکی از مزایای این نوع رنگ محسوب میشود. این نوع رنگ در رنگبندی متنوع در بازار موجود است.
مزایای رنگ پلاستیک
- یکی از مزایای رنگ پلاستیک قابل شستشو بودن آن است که موجب میشود تمیز کردن آن بسیار راحت و بدون دردسر باشد. با یک دستمال نمناک میتوانید دیوارهایی که با رنگ پلاستیک رنگ آمیزی شدهاند را گردگیری کرده و تمیز کنید. در صورتیکه با یک دستمال تمیز نشد شستن دیوار با آب امکان پذیر است.
- سازگار با محیط زیست و غیر سمی بودن یکی دیگر از مزایای رنگ پلاستیک است. با توجه به پایه آب بودن این نوع رنگ و استفاده نشدن از مشتقات نفتی و مواد شیمیایی که برای سلامت انسان مضر است، این رنگ کاربردهای بسیاری در نقاشی ساختمان دارد. بنابراین، رنگ پلاستیک را میتوانید بدون دردسر در اماکنی که ممکن است تهویه مناسبی نداشته باشد استفاده کرد.
- رنگهای پلاستیکی در کلاسهای مختلفی عرضه میشوند که موجب شده تهیه این رنگ برای اغلب افراد مقرون به صرفه باشد. بنابراین هر فردی با بودجههای مختلف میتواند رنگ مورد نظرش را تهیه کرده و برای رنگ آمیزی خانه خود استفاده کند.
- رنگهای پلاستیکی از جمله رنگهای سریع خشک یا رنگهای فوری محسوب میشوند که طی چند ساعت پس از رنگ زدن، به سرعت خشک و یکدست میشوند. خشک شدن رنگهای پلاستیکی بین 2 الی 4 ساعت طول میکشد. این در حالیست که خشک شدن رنگهای روغنی حداقل 24 ساعت طول میکشد. بنابراین اگر فضای مورد نظر شما برای رنگ زدن باید خیلی سریع آماده شود، اغلب رنگهای پایه آب و پلاستیکی استفاده میشود.
- رنگهای روشن پلاستیک دما را به خود جذب میکنند و موجب میشوند حرارت اتاق در تابستان متعادلتر باشد. اگر دیوار اتاقی را رنگ میزنید که نور مستقیم آفتاب به آن میتابد، استفاده از رنگ روشن پلاستیک میتواند گزینه مناسبی باشد.
معایب رنگ پلاستیک
- اگرچه در مزایای رنگ پلاستیک به سریع خشک شدن آن اشاره کردیم اما در صورتیکه این رنگ در مناطق معتدل و مرطوب استفاده شود سرعت خشک شدن آن کاهش خواهد یافت. در چنین حالتی ممکن است رنگ لایه لایه شود و نتیجه دلخواهتان را از استفاده آن نگیرید.
- اگرچه رنگ پلاستیک در انواع مات و براق وجود دارد اما درخشندگی رنگهای روغنی و آکریلیک را ندارد.
- اگرچه به طور کلی رنگ پلاستیک ماندگاری نسبتا بالایی دارد اما در قیاس با رنگهای روغنی و آکریلیک همچنان این ماندگاری و دوام کمتر است.
آیا رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی قابل اجرا است؟
اجرای رنگ پلاستیک به روی دیواری که قبلا رنگ نشده بسیار آسان است اما اگر بخواهید رنگ پلاستیک را روی رنگ روغنی اجرا کنید با چالشهایی مواجه خواهید شد چرا که چسبندگی رنگ پایه آب به روی رنگ روغنی کم است. اما این بدین معنا نیست که این کار شدنی نیست بلکه فقط کافیست سطحی که قبلا رنگ روغنی شده را با سنباده کمی مات کنید یا به اصطلاح روغنی بودن آن را کم کنید تا رنگ پلاستیک با چسبندگی بیشتری همراه باشد.
همچنین استفاده از پرایمر یا آستر رنگ پایه آب نیز میتواند به اجرای بهتر رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی کمک کند. رنگ پلاستیک را در دو لایه با غلطک رنگ یا قلم موی مناسب به روی رنگ روغنی پیاده کنید. با توجه به سریع خشک شدن رنگ پلاستیک نیاز نیست خیلی بین دو مرحله صبر کنید اما حداقل یک ساعت بین رنگ زدن هر لایه صبر کنید تا لایه قبلی به خوبی خشک شود.
کدام رنگ مناسب کار شماست؟
با توجه به ویژگیهایی که رنگهای ساختمانی نظیر رنگ روغنی و رنگ آکریلیک پایه آب و رنگ پلاستیک دارند و اینکه میخواهید چه سطحی را رنگ بزنید، چقدر سرعت خشک شدن رنگ برایتان اهمیت دارد، مبتدی هستید یا پیشرفته، و چه مقدار میخواهید برای این کار هزینه کنید، میتوانید بین رنگهای نامبرده رنگ مناسب را انتخاب کنید. اما در نظر داشته باشید علاوه بر اینکه کیفیت رنگی که تهیه میکنید اهمیت دارد، نحوه اجرا نیز در نتیجه نهایی تاثیرگذار است. بنابراین اگر از ابزار نادرست یا شیوه غلطی برای رنگ آمیزی دیوار استفاده کنید ممکن است نتیجه نهایی دلخواهتان نباشد. بنابراین توصیه میکنیم اطلاعات بیشتری درباره رنگ آمیزی دیوار با غلطک رنگ و رنگ آمیزی دیوار با قلممو کسب کنید.
خیلی ممنون مطلب کاملی بود استفاده کردیم.