بسیاری از افراد تصمیم می‌گیرند رنگ دیوارهای فضای داخلی یا حتی خارجی خانه را در پایان سال تعویض کنند. اما لازم است بدانید دمای هوا به روی رنگ تاثیرگذار خواهد بود بنابراین لازم است نکاتی را درباره رنگ آمیزی ساختمان در هوای سرد بدانید تا بتوانید نتیجه بهتری از این کار بگیرید.

چند نکته مهم درباره رنگ آمیزی ساختمان در هوای سرد

سرما چه تاثیری به روی رنگ دارد؟

به طور کلی دما به روی رنگ تاثیرگذار است، بخصوص دمای زیر ۱۰ درجه می‌تواند تاثیر منفی داشته باشد. رنگ‌های روغنی یا آلکیدی از رزین‌ها و روغن‌هایی ساخته شده‌اند که در اثر قرار گرفتن در معرض دمای پایین ضخیم‌تر و چسبناک‌تر می‌شوند. این مساله موجب می‌شود اجرای رنگ با مشکلاتی همراه باشد. هرچند استفاده از رقیق کننده یا تینر در برخی مواقع می‌تواند این غلظت را به حد معمول و متناسب برساند.

همچنین رنگ‌های پایه آب یا لاتکس که یکی از اجزای تشکیل دهنده آن‌ها آب است در برابر دمای پایین مقاوم نیستند و ممکن است یخ زده یا به اصطلاح خشک شود. همین مساله رنگ آمیزی دیوارها را با مشکل مواجه خواهد کرد.

رنگ‌های آلکیدی/روغنی و رنگ‌های پایه آب هر دو طوری فرموله شده‌اند که در دمای خاصی خشک شوند. دمای کمتر از این دما موجب ناهمسان شدن این مرحله از کار می‌شود. مواد شیمیایی موجود در رنگ نیاز به دمای خاصی دارند که به هم بچسبند. بنابراین دمای کمتر موجب می‌شود این چسبندگی کمتر شده و رنگ آمیزی با کیفیت پایین انجام شده یا بعد از خشک شدن حباب شدن و لایه شدن رنگ مشاهده شود.

بایدها و نبایدهای رنگ آمیزی ساختمان در هوای سردآیا رنگ منجمد قابل استفاده است؟

همانطور که گفته شد رنگ پایه آب ممکن است در هوای خیلی سرد منجمد شود، اما اغلب مواقع این رنگ طی چند دوره انجماد و ذوب شدن قابل استفاده است. رنگی که فاسد شده باشد و قابل استفاده نباشد شکلی ناصاف و توده‌ای دارد و هنگام اجرا روی دیوار یا هر سطح دیگری شکلی کاملا ناهمسان به خود می‌گیرد. اگر رنگ چنین حالتی داشته باشد به خوبی به سطح نمی‌چسبد و خشک نمی‌شود. با توجه به پایه آب بودن این رنگ‌ها، رنگ‌های لاتکس یا آکریلیک پایه آب در دمای صفر درجه حالت منجمد به خود می‌گیرند، اما رنگ‌های پایه روغنی اغلب در برابر منجمد شدن مقاوم‌تر هستند.

اجرای لایه دوم رنگ در هوای سرد

هوای سرد پروسه‌ی خشک شدن رنگ، چه آلکیدی چه پایه آب، را کُند می‌کند. این بدین معناست که برای اجرای لایه دوم رنگ باید بیشتر صبر کنید. بعنوان مثال، در دمای ایده‌آل ۲۵ درجه، معمولا می‌توانید پس از چهار ساعت لایه دوم را رنگ بزنید. اما وقتی دما به ۱۰ درجه سانتیگراد برسد این مدت زمان به شش ساعت خواهد رسید. در نظر داشته باشید این مدت زمان حتی برای رنگ آلکیدی بیشتر می‌شود و گاهی به بیش از ۴۸ ساعت خواهد رسید. به همین دلیل مهم است که قبل از اجرای رنگ همیشه به دستورالعمل ارائه شده توسط شرکت تولید کننده توجه کنید.

همچنین تابش مستقیم نور خورشید یا در سایه قرار گرفتن سطح هم به روی دمای سطح تاثیر دارد. بخصوص اگر سطحی که می‌خواهید رنگ بزنید نیمی در سایه و نیمی زیر تابش نور خورشید است. در چنین حالتی باید به مدت زمانی که باید بین دو مرحله رنگ زدن صبر کنید توجه بیشتری داشته باشید.

بایدها و نبایدهای رنگ آمیزی ساختمان در هوای سرد
بایدها و نبایدهای رنگ آمیزی ساختمان در هوای سرد

دمای سطح نیز اهمیت دارد

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره شد نه تنها دمای محیط بلکه دمای سطح نیز به روی اجرای رنگ تاثیرگذار است. اغلب مواقع سطح دیوار یا سقف از محیط سردتر است، بخصوص اگر در هوای بادی اقدام به رنگ زدن کنید. بعنوان مثال اگر دمای هوا ۱۵ درجه باشد دمای سطح ممکن است ۱۰ درجه باشد. بنابراین باید اینطور در نظر بگیرید که در هوای ۱۰ درجه اقدام به رنگ زدن می‌کنید.

اگر فضای باز را رنگ می‌زنید بهتر است زمان رنگ زدن را طوری تنظیم کنید که نور خورشید به طور یکسان به روی سطح می‌تابد و دمای سطح را در همه جای آن به یک رقم می‌رساند. هرچند این نکته برای فصول سرد است در فصول گرم بهتر است از رنگ زدن در زیر تابش مستقیم خورشید بپرهیزید و زمانی که هوا متعادل‌تر است را برای رنگ زدن انتخاب کنید.

جمع بندی

رنگ زدن کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، یک سطل رنگ می‌خرید و با استفاده از غلطک رنگ یا قلممو رنگ شروع به رنگ زدن سطح می‌کنید. اما همه چیز به این سادگی‌ها پیش نمی‌رود، از دمای سطح گرفته تا فصلی که در آن قرار دارید، همه به روی کیفیت رنگ شما تاثیرگذار هستند. اگر تصمیم دارید یک اتاق را رنگ بزنید بد نیست نکاتی را درباره از بین بردن بوی رنگ بدانید. همچنین پیش از اینکه اقدام به رنگ زدن دیوارها کنید، این ۸ اشتباه را در نظر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *