رنگ آمیزی دیوارهای خارجی یک خانه یا نمای ساختمان نه تنها به زیبایی یک ساختمان مسکونی یا اداری کمک می‌کند بلکه می‌تواند نقش محاقظ در برابر آسیب‌های ناشی از شرایط آب و هوا، حشرات، و گرد و غبار نیز ایفا کند. نمای ساختمان بیش از هر چیزی در معرض عناصر طبیعی نظیر باران و اشعه خورشید است. تمامی این عناصر به روی رنگ و به طور کلی نمای ساختمان تاثیر گذاشته و عمر آن‌ها را کوتاه می‌کنند. بنابراین انتخاب رنگ صحیح برای نمای ساختمان امری بسیار مهم است. به همین منظور در این مقاله به 5 نکته مهم برای انتخاب رنگ نمای ساختمان اشاره خواهیم کرد.

5 نکته برای انتخاب رنگ نمای ساختمان

1. پالت رنگ نمای ساختمان

همانند هر زمان دیگری، انتخاب رنگ برای نمای ساختمان هم چالش‌های خاص خودش را دارد. شرایط محیط در انتخاب رنگ بسیار موثر است. بعنوان مثال شاید رنگی که برای مناطقی با هوای گرم و آفتابی انتخاب می‌شود مناسب مناطقی که به طور مداوم باران می‌بارد نباشد. دلیل آن هم مشخص است. مثلا رنگ تیره که شاید برخی تصور کنند بهترین انتخاب برای رنگ نمای ساختمان است در اصل انتخاب خوبی نیست. رنگ تیره دما را به خود جذب می‌کند و گرد و غبار به روی آن نمایان می‌شود. بنابراین جایی که خیلی آفتابی و گرم است با انتخاب رنگ تیره برای نما، گرم‌تر نیز می‌شود و به مرور زمان گرد و غبار محیط نیز روی این رنگ نمایان می‌شود.

این موضوع درباره رنک روشن نیز صدق می‌کند. بارش باران، نور خورشید، همه مواردی هستند که می‌توانند موجب رنگ پریدگی یک رنگ شوند. بنابراین، با توجه به شرایط محیط و آب و هوا، رنگی را انتخاب کنید که بتوانید مطمئن باشید سال‌ها به روی دیوارهای خارجی خانه باقی می‌ماند. هرچند نباید فراموش کنید در هر حال هر رنگی بزنید نیاز است هر سال آن را بشویید تا همانند روز اولش شود، بخصوص در شهرهای شلوغ و پر از آلودگی این مساله زودتر نمایان می‌شود.

پالت رنگ نمای ساختمان2. نوع رنگ

نوع رنگ به اندازه پالت رنگی که انتخاب می‌کنید مهم است. در حقیقت این نوع رنگ است که کمک می‌کند رنگ ماندگاری و جذابیت بیشتری داشته باشد. رنگ‌های نمای ساختمان معمولا در ترکیبشان رزین بیشتری دارند تا بتوانند چسبندگی و انعطاف بیشتری به روی دیوارهای خارجی یک ساختمان داشته باشند. برخی از رنگ‌هایی که اغلب برای نمای ساختمان بعنوان رنگی دکوراتیو و مقاوم انتخاب می‌شوند رنگ‌های بر پایه رزین آلکید و آکریلیک هستند. این رنگ‌ها چسبندگی بالایی به روی دیوارهای سنگی و سیمانی خواهند داشت و مقاومتشان در برابر اشعه UV نیز تا حد قابل قبولی بالاست.

باز هم وابسته به شرایط آب و هوایی می‌توانید نوع رنگ را انتخاب کنید. بعنوان مثال، اگر مدت طولانی در طول سال باران می‌بارد، بهتر است از رنگ‌های نمای آلکیدی یا روغنی استفاده کنید تا مقاومت بیشتری در برابر باد و باران داشته باشد.

از سوی دیگر، رنگ‌های آکریلیک ساختمانی فاقد VOC، که برای محیط زیست مضر است، هستند. طی پروسه رنگ زدن، خشک شدن و پس ازز آن، هیچ ماده شیمیایی از این نوع رنگ‌ها ساتع نمی‌شود که به محیط زیست آسیب بزند. به همین دلیل است که امروزه بسیاری از افراد به منظور محافظت از محیط زیست از این نوع رنگ‌ها برای نمای ساختمان استفاده می‌کنند.

معمولا رنگ‌هایی که سازگار با طبیعت یا به اصطلاح «سبز» هستند VOC کمتر از 50 گرم در یک لیتر دارند. یعنی درصد خیلی کمی از این رنگ‌ها مواد شیمیایی دارند اما در اندازه‌ای نیست که آسیب بزند.

3. ضد آب بودن

نمای ساختمان می‌تواند همانقدر که زیبا و درخشان است پس از بارش باران زشت و ناپسند شود. به همین دلیل است که هنگام انتخاب رنگ نمای ساختمان باید به ضد آب بودن آن دقت کرد. رنگ نما در کنار زیبایی نقش لایه محافظ را نیز ایفا می‌کند بنابراین باید از قدرت بالایی برخوردار بوده و چسبندگی خوبی روی سطوح داشته باشد در عین حال جلوی ترک خوردن دیوارها را نیز بگیرد. رنگی که ضد آب نباشد نمی‌تواند این محافظت را ایجاد کند.

4. قابل شستشو بودن

شستشوی نمای ساختمان امری اجتناب ناپذیر است. در هر حال امروز یا فردا شما نیاز دارید دیوارهای خارجی ساختمان را بشویید. هرچند شاید هم تصمیم بگیرید مجدد آن را رنگ آمیزی کنید اما قابل شستشو بودن رنگ نمای ساختمان می‌تواند جلوی هزینه رنگ آمیزی مجدد را بگیرد و با هزینه کمتری که صرف شستشوی دیوارها می‌شود مجدد جلوه اولیه ساختمان بازگردد. نکته‌ای که در رنگ‌ها آن‌ها را قابل شستشو می‌کند میزان چسبندگی آن‌ها به سطح است. رزین آکریلیک یکی از گزینه‌هایی است که برای چنین مواقعی مناسب است. این رنگ مقاومت بالایی در برابر شستشو دارد و به راحتی می‌توان آن را شست بدون اینکه رنگ پریدگی یا تغییر رنگی در آن ایجاد شود.

اجرای رنگ آمیزی نما با اورژانس ارتفاع

اجرای رنگ نمای ساختمان5. اجرای رنگ نمای ساختمان

همانند رنگ آمیزی دیوارهای داخلی ساختمان، اجرای رنگ نمای ساختمان نیز پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. فصل مناسب، شرایط آب و هوا، اجرا در ساعات خاص روز، همه نکات ریزی هستند که شاید همه افراد ندانند. به همین دلیل است که همیشه توصیه می‌شود از افراد خبره در این زمینه کمک بگیرید تا بتواند با محاسبه دقیق و دقت بالا نمای ساختمان را رنگ آمیزی کند.

بهترین رنگ برای رنگ آمیزی نمای ساختمان کدام است؟

همانطور که در این مقاله اشاره شد، بهترین رنگ نمای ساختمان بستگی به نیاز شما، شرایط آب و هوا، نوع دیوارها و گزینه‌های مختلف دیگر دارد. بنابراین شاید نتوان فقط یک رنگ را بعنوان بهترین انتخاب کرد. چرا که بهترین رنگ در شرایط یک ساختمان ممکن است برای شرایط ساختمان دیگر مناسب نباشد. هرچند امروزه اغلب از رنگ‌های آکریلیک نمای ساختمان استفاده می‌شود که قابل شستشو، مقاوم، با چسبندگی بالا و فاقد مواد مضر برای طبیعت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *