کاشی ضد اسید محصولی بدون لعاب است که به خاطر استحکام

بالا و مقاومت در برابر اسیدها (به جز HF یا اسید فلوئوریدریک و اسید فسفریک)

مورد توجه میباشند. گفتنی است که مقاومت شیمیایی کاشی ضد اسید

در برابر محیط های اسیدی مطلوب تر از محیط های قلیایی می باشد.

رنگ بدنه کاشی های ضد اسید معمولا سفید و یا کرم میباشد.

کاشی ضد اسید و ویژگی های آن :

  • ویژگیهای ظاهری کاشی ضد اسید

  • ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاشی ضد اسید

  • ویژگیهای شیمیایی کاشی ضد اسید

کاشی ضد اسید و ویژگی های ظاهری آن :

ویژگی های کاشی های ضد اسید شامل شکل کاشی، اندازه ها و ضخامت بوده

که محدودیتها و شرایط  مربوط به هر یک از این ویژگی ها در کاشی های ضد اسید به شرح زیر است :

شکل و اندازه کاشی ضد اسید :

کاشی های ضد اسید معمولا مستطیل شکل با ابعاد 230*115 میلیمتر و به

ضخامت 20 و 25 میلیمتر تولید می‌شود. جهت طراحی و ساخت کاشی های

ضد اسید با اشکال و ابعاد دیگر محدودیتی وجود ندارد اما لازم است ویژگیهای استاندارد کاشی های ضد اسید حفظ شود.

در خصوص استاندارد ابعاد کاشی های ضد اسید، حداکثر تلورانس ابعادی 0.5% گزارش شده است، این میزان تلورانس ابعادی برای کاشی هایی به شکل مکعب مستطیل و هندسه منظم قابل قبول است. در کاشی های سرامیکی ضد اسید با اشکال نامنظم با توجه به هندسه خاص آن ها، تلورانس ابعادی در حدود 2% در نظر گرفته می شود.

ضخامت کاشی ضد اسید :

در کاشی های ضد اسید این استاندارد محدودیت خاصی برای میزان ضخامت تعیین نمی نماید ولی سازنده ی آن موظف است که در مورد هر یک از این کاشی های ضد اسیدی که تولید میکند ضخامت آنرا تعیین و اعلام نماید.  ضخامت کاشی ضد اسید شامل برجستگی های پشت آن می باشد.

ویژگی های فیزیکی و مکانیکی :

در کاشی ضد اسید این ویژگیها شامل دانسیته، جذب آب، حلالیت در اسید، مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، سختی سطح، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر شوک های حرارتی و مقاومت در برابر یخ زدگی می باشند.

.ویژگی های شیمیایی آن :

کاشی ضد اسید در تماس با مواد شیمیایی اسیدی بسیار مقاوم هستند که مقاومت شیمیایی این نوع محصول در برابر محیط های قلیایی ضعیف تر است. این جمله بدین معنا نیست که کاشی های ضد اسید به محض تماس با محیط های قلیایی خورده می شوند؛ به عبارت دیگر کاشی های ضد اسید به کار برده شده در محیط های قلیایی طول عمر کمتری نسبت به محیط های اسیدی خواهند داشت. از این رو استفاده از کاشی های ضد اسید بر پایه کربن در محیط های قلیایی توصیه می گردد.

بسته بندی و نشانه گذاری کاشی های ضد اسید (مشخصات) :

کاشی ضد اسید باید دارای بسته بندی مناسب بوده و روی بسته آن اطلاعات و مشخصات زیر ثبت گردد:

  1. نام کاشی ضد اسید و علامت کارخانه سازنده
  2. جمله ساخت ایران
  3. اشاره به شماره این استاندارد و ضد اسید بودن کاشی
  4. کد محصول
  5. اندازه ها و ضخامت کاشی های ضد اسید
  6. اطلاعات دقیق تعداد و مساحت تقریبی کاشی های ضد اسید موجود در هر بسته  باید به زبان فارسی نوشته شده و سازنده مجاز است علاوه بر آن اطلاعات را به یک زبان خارجی نیز روی بسته بندی ثبت نماید.

پیچ رولپلاک نما 

روش آزمون میزان مقاومت اسیدی کاشی ضد اسید :

وسایل لازم :

  • خشک کن
  • ترازوی دقیق با دقت ۱۰۰ گرم
  • خردکن فکی
  • الکهای  ۶۳۰۰ میکرون (۶/۳۰ mm) و ۴۷۵۰ میکرون (۴/۷۵mm)
  • اجاق برقی
  • لرزاننده مکانیکی
  • دسیکاتور

مواد لازم :

  • اسید سولفوریک ( ۷۸% ۶۰ B,SPgr =1.706وزنی)

تهیه آزمونه :

کاشی ضد اسید مورد آزمون بایستی توسط خردکن فکی خورد گردند.دانه بندی مواد خورد شده باید به نحوی باشد که شامل مواد باقیمانده روی الک  ۶۳۰۰ میکرون (درشت ترین دانه ها) و عبور کرده ازالک ۴۷۵۰ میکرون (کوچکترین دانه ها ) گردد.

پس از تهیه حدود ۱۰۰۰ گرم نمونه با دانه بندی مشابه شرایط بالا لازم است نمونه به کمک الکهای لرزان  شماره ۳ (۶۳۰۰ میکرون) و شماره ۴ ( ۴۷۵۰ میکرون) به مدت۱۵دقیقه الک گردد. سپس مواد باقیمانده روی الک  شماره ۴ (که از  الک شماره ۳ عبور کرده) کاملا مخلوط شده و ۲ نمونه  ۵۰گرمی از این مواد مخلوط شده مذکور برداشته شود. این نمونه ها باید به مدت نیم ساعت داخل خشک کن و در دمای  ۱۲۰درجه سلسیوس خشک شود.

روش کار :

هر یک از نمونه های  ۵۰گرمی بادقت  ۰/۰۱گرم وزن شده و بهمراه  ۲۵۰ میلی لیتر اسید سولفوریک داخل بشر ریخته شود. آنگاه محتویات بشر بمدت  ۴۸ساعت روی اجاق برقی قرار گرفته  تا به آرامی عمل جوشش  صورت گیرد. سپس محتویات بشر خنک شده و از صافی عبور داده شود.

آنگاه ۲۵۰میلی لیتر آب به محتویات بشر اضافه شود و پس از اینکه بمدت  ۱۰دقیقه جوشانده شد از همان صافی قبلی عبور داده شود. این عمل شستشو  ۲ مرتبه تکرار گردد و در مرحله بعد کلیه محتویات بشر از داخل صافی  عبور داده شود صافی بهمراه محتویات آن داخل یک خشک کن در درجه حرارت  ۱۲۰Cخشک شده و سپس در دسیکاتور قرار گرفته تا خنک گردد. مواد بجا مانده در صافی به کمک برس بطور کامل تخلیه گردیده و با دقت  ۰/۰۱گرم وزن شود.

درصد کاهش وزن از فرمول زیر بدست می آید :

L=(M1 – M2 /M1)*100

درصد کاهش وزن = L

وزن اولیه بر حسب گرم = M1

وزن ثانویه بر حسب گرم = M2

حداکثر کاهش وزن مجاز ۱٫۵ درصد میباشد.

شرکت رنگ آریا سطح تهران آماده ارائه هر گونه خدمات در خصوص تینر، رنگ های آلکیدی، رنگ های ترافیکی، انواع آجرهای ضد اسیدی، ملات های ضد اسیدی، کاشیکاری و سرامیک می باشد.