رنگ‌های مقاوم به حرارت که با نام رنگ نسوز یا رنگ دمای بالا نیز شناخته شده هستند از جمله رنگ‌های صنعتی هستند که کاربردهای متفاوتی دارند. وقتی سطحی در معرض گرما یا نوسانات شدید دما قرار می‌گیرد به مرور زمان دچار خرابی سطح و خوردگی می‌شود. سطوحی همانند کوره‌ها، دودکش‌ها، لوله‌کشی‌ها و کارخانه‌های شیمیایی و حتی اجزا و قطعات موتورهایی که در معرض گرمای شدید قرار می‌گیرند، همه از جمله مواردی هستند که به دلیل قرار گرفتن در برابر دما و شرایط دمایی متفاوت خیلی سریع تخریب می‌شوند. در چنین مواقعی رنگ‌های مقاوم به حرارت به کمک شما خواهند آمد.

5 مزیت استفاده از رنگ‌ مقاوم به حرارت در صنایع مختلف

کاربردهای رنگ مقاوم به حرارت در صنایع مختلف جلوگیری از خوردگی عایق با استفاده از رنگ مقاوم به حرارت

عایق‌کاری سطوح فلزی یکی از معمول‌ترین کارهاییست که در محیط‌های صنعتی انجام می‌شود. این کار با جلوگیری از هدر رفتن دما (با افزایش دما یا از دست دادن گرما) هزینه‌ها را به حداقل می‌رساند و موجب بهبود عملکرد دستگاه‌ها و افزایش امنیت کارکنان می‌شود. اما مشکل جایی بوجود می‌آید که آب به عایق نفوذ کرده، فضای بین عایق و فلز را اشغال می‌کند. این زمانیست که محیط برای بوجود آمدن زنگ زدگی فراهم می‌شود. رطوبت گیر افتاده در این فضا پتانسیل ایجاد سایش و زنگ زدگی به روی سطوح فلزی را دارد.

این اتفاق بسیار مخرب است، بخصوص اینکه تا زمانی که مشکل خیلی پیش نرفته و خرابی به بار نیاورده اغلب متوجه آن نمی‌شویم. در برخی مواقع این مساله ممکن است موجب خراب شدن دستگاه یا بروز حوادث مختلف شود. به همین دلیل است که استفاده از رنگ مقاوم به حرارت در چنین جاهایی به یکی از مهم‌ترین موارد تبدیل شده است. رنگ نسوز یا مقاوم به حرارت می‌تواند سطح فلز را بپوشاند و از آن در برابر خطرات زنگ زدگی زیر عایق محافظت کند.

چهار نوع معمول و پر استفاده از رنگ مقاوم به حرارت

رنگ‌های اپوکسی یا پایه سیلیکیون

رنگ‌های تک جزیی و دو جزیی اپوکسی هستند که برای محافظت از سطوح در برابر دمای بالا طراحی شده‌اند. هرچه سیلیکون بیشتری در رنگ وجود داشته باشد مقاومت بیشتری در برابر دما خواهد داشت. این نوع رنگ‌ها برای محافظت متوسط تا زیاد در برابر دما، مثلا برای قطعات دستگاه‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. رنگ‌های مقاوم به حرارت مایع این مزیت را دارند که می‌توانند بدون اینکه تاثیری به روی پوشش بگذارند روی زیرلایه‌های گرم قرار گیرد.

روکش‌های مقاوم حرارت پودری

رنگ‌های مقاوم به حرارت پودری نیز اغلب از نوع اپوکسی یا سیلیکونی هستند و معمولا برای استفاده در دماای بین 200 تا 550 درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار می‌گیرند. رنگ‌های پایه سیلیکونی اغلب مقاومت بیشتری در برابر دما دارند و علاوه بر اینها فاقد VOC بودنشان و موجود بودن در رنگ‌های متنوع آن‌ها را به رنگ‌های نسوز محبوبی تبدیل کرده است.

رنگ نسوز پودریرنگ عایق حرارتی اسپری

رنگ‌های نسوز گاهی به شکل اسپری نیز ارائه می‌شوند که قابلیت محافظت از سطوح در برابر حرارت و خوردگی را دارند. این نوع رنگ‌ها گاهی قابلیت محافظت در برابر دمای بالای 400 درجه را نیز دارند.

رنگ دمای بالای سرامیکی

مقاومت در برابر حرارت از جمله ویژگی‌های شناخته شده روکش‌های سرامیکی است به طوری که برخی از رنگ‌هایی که بالاترین دما را تحمل می‌کنند از نوع سرامیکی هستند. این رنگ‌ها هم از سطح در برابر خوردگی و مواد شیمیایی محافظت می‌کنند هم از حرارت دیدن سطح جلوگیری کرده و هم سطح را مستحکم می‌سازند.

چطور رنگ مقاوم به حرارت مناسب را انتخاب کنیم؟

با وجود رنگ‌های نسوز متنوع در بازار، شاید انتخاب رنگ مقاوم به حرارت کار سختی به نظر برسد. اما اگر بدانید سطحی که می‌خواهید رنگ بزنید چه کاربردی دارد و به برخی فاکتورهای مهم توجه کنید می‌توانید رنگ صحیحی برای روکش آن انتخاب کنید. این فاکتورها شامل موارد زیر می‌شود:

درجه حرارت سطح هنگام اجرای رنگ

در برخی مواقع اجرای رنگ نسوز باید در حالیکه دستگاه هنوز روشن است یا دمای بالایی دارد انجام شود. بنابراین دانستن این نکته که دمای سطح هنگام اجرا چقدر است می‌تواند به انتخاب رنگ کمک کند. برخی رنگ‌ها برای اجرا در دمای اتاق طراحی شده‌اند و برخی دیگر برای اجرا در دمای بالا (تا 300 درجه).

حداکثر دمای بستر

یکی از معمول‌ترین دلایل اینکه رنگ نسوز برایتان خوب عمل نمی‌کند توجه نکردن به حداکثر دمای بستر است. همانطور که توضیح داده شد، رنگ‌های مقاوم به حرارت با قابلیت تحمل دماهای مختلفی طراحی می‌شوند و دمای بیش از آن می‌تواند آسیب بزند. توجه به حداکثر دمای بستر می‌تواند به شما در انتخاب صحیح رنگ نسوز کمک کند.

عایق کاری بستر

اگر به دنبال پوششی برای جلوگیری از زنگ زدگی زیر لایه عایق می‌گردید باید رنگی را انتخاب کنید که مخصوص این کار طراحی شده باشد. این نوع رنگ باید علاوه بر اینکه از زنگ زدگی جلوگیری می‌کند، بتواند به روی بسترهایی با حرارت زیاد نیز اعمال شود و تحمل بودن در معرض آب جوش را نیز داشته باشد.

کاربردهای رنگ مقاوم به حرارت در صنایع مختلف

با انتخاب رنگ مقاوم به حرارت در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی کنید

رنگ مقاوم به حرارت از آسیب‌های احتمالی که ممکن است در اثر دمای بالا و حرارت به دستگاه‌های مختلف وارد شود جلوگیری کند. این یعنی انجام این کار می‌تواند از هزینه‌های تعمیرات دستگاه‌ها در آینده بکاهد و همچنین مانع از کار افتادن دستگاه‌ها و ماشین‌های مختلف در اثر آسیب‌های احتمالی سایش و یا زنگ زدگی شود.

 جهت اطلاعات بیشتر درباره رنگ‌های مقاوم حرارتی آریا سطح تهران با ما به شماره 02166551484 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *