بسیاری از افراد فکر میکنند رنگ آمیزی سقف نیز همانند رنگ آمیزی دیوار است. اما در واقعیت اینطور نیست و رنگ زدن سقف پیچیدگیها و دردسرهای خاص خودش را دارد که موجب میشود با رنگ زدن دیوار تفاوت داشته باشد. بنابراین اگر پیشتر توانایی خود را در رنگ آمیزی دیوار با غلطک یا قلم مو امتحان کردهاید، بهتر است این نکات را درباره رنگ آمیزی سقف بدانید تا بتوانید این مرحله از کار را نیز بدون هیچ دردسری به اتمام برسانید.
+ اگر قرار است کل اتاق را رنگ بزنید، سقف را در مرحله اول رنگ آمیزی کنید تا در صورت ریختن رنگ به روی دیوار بتوانید با رنگ زدن دیوارها این ایرادات را برطرف کنید.
+ بهتر است از رنگهای مات برای رنگ آمیزی دیوار استفاده کنید تا در صورتیکه در معرض نور آفتاب قرار میگیرد ایرادات و ناهمسانیهای آن مشخص نشود. اگرچه میتوانید از انواع رنگ ساختمانی برای رنگ زدن سقف استفاده کنید اما رنگ پلاستیک از جمله رنگهاییست که برای سقف پیشنهاد میشود.
راهنمای رنگ آمیزی سقف
ابتدا وسایل مورد نیاز برای رنگ آمیزی را تهیه کنید. مهمترین آنها رنگ (رنگ آکریلیک، رنگ پلاستیک یا رنگ روغنی) ، غلطک رنگ، قلم موی رنگ، نردبان یا چهارپایه و سنباده برای برطرف کردن ایرادات احتمالی روی سطح هستند. پس از آماده کردن این وسایل شروع به کار کنید.
مرحله 1- اتاق را برای رنگ زدن آماده کنید
در نظر داشته باشید که رنگ زدن سقف به نسبت رنگ زدن دیوارها ممکن است آلودگی بیشتری بهمراه داشته باشد چرا که اغلب حین رنگ آمیزی ممکن است رنگ چکه کند. بنابراین مهم است که پیش از شروع کار کف اتاق را با روزنامه یا پلاستیک بپوشانید. در صورتیکه میتوانید وسایل داخل اتاق را نیز خارج کنید اگر این کار برایتان دشوار بود آنها را در یک گوشه جمع کرده و رویشان را بپوشانید. اگر از رنگهای روغنی استفاده میکنید میتوانید از روشهای مختلفی برای از بین بردن بوی رنگ استفاده کنید.
مرحله 2- سقف را تمیز کنید
پیش از رنگ زدن هر سطحی، از دیوار گرفته تا کف اتاق و سقف، باید ابتدا سطح کاملا تمیز شود و ایرادات احتمالی آن برطرف گردد تا رنگ به طور یکنواخت و یکدست روی سطح بنشیند. سقف اتاقها اغلب در طول تمیزکاریهای به دلیل در دسترس نبودن تمیز نمیشوند بنابراین احتمالا گرد و غبار بیشتری روی سقف نشسته باشد. با یک دستمال سعی کنید ابتدا غبار و سپس لکههای موجود روی سقف را از بین ببرید. اگر قسمتی از رنگ پیشین سقف خراب شده آن را سنباده بکشید و ایرادات دیگر سطح را برطرف کنید.
+ همانند دیوار، برای آماده سازی سقف نیز میتوانید از پرایمر مخصوص رنگ انتخاب شده استفاده کنید تا رنگ چسبندگی و ماندگاری بیشتری روی سقف داشته باشد.
مرحله 3- کنارههای سقف را با قلم مو رنگ بزنید
حال که اتاق و سقف را برای رنگ زدن آماده کردهاید، ابتدا دور تا دور سقف را به روی دیوار نوار نقاشی یچسبانید تا بتوانید تا حد ممکن از کثیف شدن دیوار جلوگیری کنید. سپس با یک قلم موی رنگ کنارههای سقف را تا چند سانتیمتر رنگ بزنید تا هنگام رنگ آمیزی دیوار، غلطک به دیوار برخورد نکند.
مرحله 4- رنگ آمیزی سقف را با غلطک رنگ ادامه دهید
پس از اینکه به کمک قلممو، کنارههای سقف را رنگ زدید کارتان را با غلطک رنگ ادامه دهید. با استفاده از یک دسته بلند بدون نیاز به نردبان، به راحتی میتوانید سقف را با غلطک رنگ بزنید. رنگ آمیزی سقف با غلطک را به آرامی ادامه دهید نیازی نیست غلطک را از رنگ پر کنید و با فشار روی سقف بکشید. اگر غلطک بیش از اندازه به رنگ آغشته شود هنگام رنگ زدن سقف با ریزش رنگ مواجه خواهید شد که هم آلودگی محیط را بیشتر میکند هم مقداری از رنگتان هدر خواهد رفت.
برخلاف رنگ آمیزی دیوار که روش زیگزاگ یا W به سرعت کار کمک میکرد، هنگام رنگ زدن سقف از این روش استفاده نکنید.
مرحله 5- لایه دوم رنگ را بزنید
پس از اینکه یک لایه رنگ به روی سقف زدید، با توجه به مدت زمان خشکایی نوع رنگتان صبر کنید و سپس لایه دوم را بزنید. دقت داشته باشید که لایه اول را با ضخامت زیادی اجرا نکنید که هم مدت خشکایی آن طولانیتر شود هم رنگ دوم به خوبی روی آن ننشیند. هر دو لایه رنگ را با ضخامت یکسان بزنید تا یکدست و بدون نقص اجرا شود.
جمع بندی
رنگ آمیزی سقف با 5 مرحله به راحتی انجام میشود اما لازم است نکاتی را حین رنگ زدن رعایت کنید تا بتوانید این کار را به بهترین شکل انجام دهید. اما نگران نباشید، با دقت و حوصله و انتخاب رنگ مناسب میتوانید سقف خانه خود را بدون هیچ دردسر و مشکلی رنگ بزنید. اگر هنوز رنگ مورد نظرتان را پیدا نکردید، بد نیست نکاتی را درباره انتخاب رنگ خانه بدانید.