کاغذ دیواریها با طرحهای متنوعی که دارند اغلب خانهها را مزین میکنند اما به مرور زمان این طرحهای زیبا کهنه شده یا شما از آن خسته میشوید. شاید با خودتان فکر کنید به سادگی میتوانید این کاغذ دیواری را از روی دیوار کنده و جای آن یک طرح دیگر بزنید یا دیوار را به رنگ دلخواهتان تغییر دهید. اما لازم است بدانید کندن کاغذ دیواری کاری نیست که به همان سادگی تصورات ما باشد. اما قرار هم نیست تا ابد همین طرح به روی دیوار باشد و اگر تصمیم داشته باشید خودتان این تغییر مهم را ایجاد کند شاید دانستن اینکه میتوانید به روی کاغذ دیواری هم رنگ بزنید شما را خوشحال کند. اما دانستن چگونگی رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری میتواند کمک بیشتری به شما کند.
نکاتی درباره رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری
- پیش از شروع کار لازم است بدانید رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری به سادگی غلطاندن یک غلطک رنگ به روی دیوار نیست بلکه مراحل مختلفی باید طی شود که در نظر نگرفتن هر یک از آنها موجب میشود نتیجه نهایی کارتان بیکیفیت شده یا در نهایت کاغذ دیواری از زیر رنگ دیده شود.
- نکته دومی که باید در نظر داشته باشید این است که رنگ آمیزی را به روی کاغذ دیواری که در وضعیت خوبی قرار دارد انجام دهید. اگر قسمتی از کاغذ دیواری پاره شده یا به اصطلاح ور آمده باید آن را کاملا از دیوار جدا کنید.
- کاغذ دیواری باید کاملا تمیز باشد. رنگ به روی لکهها و ناهمواریهای سطح چسبندگی خوبی نداشته و یکدست نمیشود.
- رنگ به روی کاغذ دیواری که از جنس پلاستیک باشد به خوبی نمیچسبد.
مراحل رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری
-
قسمتهایی از کاغذ دیواری که از سطح بلند شده را جدا کنید.
با یک وسیله تیز همانند کاردک، قسمتهایی از کاغذ دیواری که از دیوار بلند شده را به آرامی از سطح جدا کنید. این لایهها اغلب ممکن است در نقاطی باشند که پریز یا کلید برق قرار گرفته. بنابراین زمانیکه آنها را از دیوار جدا کردید اطرافشان را به خوبی بررسی کنید تا هرگونه برآمدگی را از سطح جدا کنید. همچنین قسمتهایی که کنار در یا پنجرهها قرار گرفتهاند نیز با توجه به بودن در معرض رفت و آمد افراد ممکن است زودتر آسیب ببینند بنابراین به خوبی همه نقاط دیوار را بررسی کنید.
-
به روی کاغذ دیواری یک لایه آستر یا پرایمر بزنید.
لایه آستر برای اینکه رنگ با کیفیت بهتری به روی دیوار یا کاغذدیواری بچسبد لازم است. از پرایمر سیلر برای این کار استفاده کنید چرا که استحکام بیشتری داشته و لایه مقاومتری به روی کاغذ دیواری ایجاد میکند. برای آستر زدن هم میتوانید از غلطک یا قلم مو استفاده کنید. هرچند در برخی مواقع توصیه میشود آستر با قلممو زده شود تا کشیدن غلطک به روی کاغذ دیواری موجب پاره شده قسمتهایی از آن نشود.
-
سطح را سمباده بکشید.
پس از اینکه سیلر به خوبی به روی سطح چسبید و خشک شد، یکبار روی آن به آرامی سمباده بکشید تا سطح صاف و یکدست شود. سمباده را خیلی محکم روی دیوار نکشید چرا که ممکن است به کاغذ دیواری آسیب بزند. بهتر است سمباده کشی را به صورت عمودی انجام دهید.
-
یک لایه دیگر پرایمر بزنید.
پس از سمباده کشیدن نیاز است یک لایه دیگر پرایمر بزنید تا سطح کاملا آماده رنگ زدن شود. این کار نه تنها موجب میشود کاغذ دیواری با رنگ هیچ برخوردی نداشته باشد بلکه چسبندگی رنگ را نیز بیشتر میکند. اگر هرگونه ناهمواری یا فرو رفتگی روی سطح وجود داشته باشد با لایه دوم آستر تا حد زیادی برطرف میشود.
-
رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری را آغاز کنید.
پس از اینکه لایه دوم پرایمر هم به خوبی به دیوار چسبید و مستحکم شد نوبت به رنگ زدن دیوار میرسد. حالا میتوانید رنگ دلخواهتان را با استفاده از غلطک رنگ، قلممو یا حتی اسپری رنگ به روی دیوار اجرا کنید. بهتر است از رنگ روغن برای رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری استفاده کنید. همچنین با توجه به نوع رنگ ساختمانی که استفاده میکنید، پرایمر را هم از همین نوع تهیه کنید. لایه اول را خیلی صخیم و سنگین نزنید چرا که رنگ زدن به روی کاغذ دیواری در دو لایه انجام میشود. حداقل دو ساعت صبر کنید تا لایه اول رنگ به خوبی خشک شود سپس لایه دوم را اجرا کنید.
انواع رنگ برای رنگ آمیزی دیوار
چه بخواهید به روی کاغذ دیواری رنگ بزنید چه یک دیواری که قبلا رنگ داشته یا دیواری که کاملا عاری از هر رنگی است، مهم است که انواع رنگ ساختمانی را بشناسید و با توجه به نیازتان رنگ مناسب را انتخاب کنید. شرکت صنایع رنگ آریا پارس انواع رنگ ساختمانی را در رنگهای متنوع با بالاترین کیفیت به بازار عرضه میدارد.
مطالبتون فوق العاده ست .بسیار بسیار سپاسگزارم از اطلاعاتی که در اختیارمون قرار میدید .
موفق باشید و پاینده
سلام خسته نباشید
ایده خیلی جالبی بود . رنگ روی کاغذ دیواری خیلی جالب است.