قلم مو و غلطک رنگ از جمله پرکاربردترین ابزار نقاشی ساختمان است که کاربردهای متنوعی دارند. در این میان بسیاری غلطک رنگ را برای رنگ آمیزی دیوارها انتخاب می‌کنند چرا که سرعت کار را بالاتر می‌برد. اما وقتی به یک فروشگاه ابزار رنگ می‌روید با غلطک‌های مختلفی مواجه خواهید شد که ممکن است انتخاب را برایتان دشوار کند. بخصوص اگر با رنگ آمیزی ساختمان و نکات مربوط به آن آشنایی کاملی نداشته باشید. از کجا بدانیم کدام غلطک رنگ را انتخاب کنیم؟ پاسخ این سوال را در این پست به شما خواهیم گفت.

انواع غلطک رنگ

پیش از هر چیزی انتخاب غلطک رنگ به سطحی که رنگ آمیزی می‌کنید بستگی دارد. همچنین انواع غلطک رنگ از نظر سایز، فریم و پرز با یکدیگر متفاوتند که با توجه به نوع رنگ ساختمانی که انتخاب می‌کنید می‌توانید غلطک رنگ مناسب را پیدا کنید. پس این دو نکته در انتخاب غلتک یا رولر رنگ شما تاثیرگذارند.

"انواع

انواع غلطک رنگ با توجه به پرز

شاید بیشتر از هرچیزی، انتخاب غلطک مناسب رنگ آمیزی بر اساس پرز دشوارتر باشد. برخی غلطک‌ها ضخیم هستند و برخی پرزهای کوتاه و نازکی دارند. همچنین رویه غلطک‌ها ممکن است در رنگ‌های متنوعی عرضه شوند که بیشتر برندهای ابزار ساختمانی از رنگ‌های سفید، زرد یا آبی استفاده می‌کنند.

"انواع

غلطک‌های ضخیم اغلب پرزهای بلندتری دارند. سایز پرزها در ضخیم‌ترین حالت ۱۹ میلیمتر (یا ¾ اینج) است و به ترتیب ۱۰ میلیمتر (۳/۸ اینج) و ۶٫۵ میلیمتر (۱/۴ اینچ) می‌شوند. در نهایت برخی از غلطک‌هان نیز پرز ندارند و از جنس فوم هستند که کاربرد آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود. همچنین غلطک‌ها بر اساس جنس رویه نیز متفاوتند برخی از غلطک‌ها الیاف یا پرزهای طبیعی دارند و برخی دیگر مصنوعی.

اغلب مواقع غلطک‌هایی با کاورهای الیاف طبیعی برای رنگ‌های روغنی (آلکیدی) و کاورهایی با پرزهای مصنوعی برای رنگ‌‎های لاتکس (پایه آب) توصیه می‌شوند.

حال با توجه به ضخامت‌های گفته شده شما را راهنمایی خواهیم کرد:

چه سطوحی را با کدام غلطک رنگ بزنید

  • برای رنگ آمیزی سطوح کچی، آجری، سنگی و سطوح گچبری شده بهتر است از ضخیم‌ترین غلطک‌ها استفاده کنید. غلطک‌های ۱۹ میلیمتری گزینه مناسبی برای چنین سطوحی هستند چرا که رنگ بیشتری را در خود جای می‌دهند و می‌توانید سطوح ناهموار را به طور یکدست رنگ بزنید. این در حالیست که اگر برای چنین سطوحی از غلطک‌هایی با پرز کوتاه ۶ میلیمتری استفاده کنید سطح یکدست رنگ آمیزی نمی‌شود چرا که این غلطک‌ها نمی‌توانند رنگ را لا به لای این ناهمواری‌ها انتقال دهند.
  • برای رنگ آمیزی سقف و دیوارهای مسطح و خشک غلطک‌های ۱۰ میلیمتری گزینه بهتری هستند.
  • برای رنگ آمیزی دیوارها، سطوح چوبی و فلزی غلتک‌های باریک ۶ میلیمتری یا حتی غلتک‌های فوم می‌توانند گزینه مناسبی باشند. این دو نوع غلطک می‌توانند سطوج چوبی و فلزی را به خوبی و یکدست رنگ آمیزی کنند.
  • برای رنگ آمیزی سطوحی با بافت سبک تا متوسط غلتک‌های میکروفایبر انتخاب مناسبی هستند.
  • برای رنگ آمیزی سطوح صیقلی و بسیار صاف از غلطک‌های رنگ با پرز کوتاه سفید رنگ استفاده کنید. غلطک‌های بزرگ و با پرز بلند برای چنین سطوحی مناسب نیستند چرا که موجب می‌شوند نتیجه نهایی پوست پرتقالی شود.
غلطک رنگ دسته بلند
با توجه به اینکه جایی که رنگ میزنید چقدر در دسترستان باشد می‌توانید غلطک‌ها را با دسته بلند یا کوتاه انتخاب کنید. غلطک دسته بلند به شما این امکان را می‌دهد بدون دردسر نقاط دور از دسترس همانند سقف را رنگ آمیزی کنید.

انواع غلطک رنگ از نظر سایز

به طور معمول فریم‌های غلطک‌ها در دو سایز کاربرد بیشتری دارند: غلطک بزرگ ۹ اینچ یا ۲۲ سانتیمتر و غلطک کوچک ۴ اینچ یا ۱۰ سانتیمتر.

با توجه به اینکه چه سطحی را رنگ میزنید می‌توانید سایز مناسبی را انتخاب کنید:

  • برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف از غلتک‌های بزرگ استفاده کنید چرا که این غلطک‌ها می‌توانند سطح بیشتری را رنگ بزنند و سرعت رنگ آمیزی دیوارها و سقف را بالا ببرند.
  • برای رنگ آمیزی کابینت، درها و مبلمان از غلتک کوچک ۱۰ سانتیمتری یا ۴ اینچی استفاده کنید. هر چه سطح کمتری را می‌خواهید رنگ بزنید بهتر است از غلطک کوچک‌تری نیز استفاده کنید تا نتیجه نهایی تمیزتر و یکدست‌تر باشد.

"انواع

غلطک تکسجر (طرح دار)

همانطور که از نامش پیداست، غلطک‌ رنگ تکسچر همانند غلطک‌های دیگر سطحی یکدست ندارد بلکه برای طرح دادن به روی دیوارها یا سقف طراحی شده است. این غلطک‌ها که اغلب از جنس فوم هستند الگو یا طرح خاصی دارند، وقتی که غلطک را رنگی می‌کنید الگوی روی آن شکل می‌گیرد بنابراین هنگام رنگ آمیزی دیوار یا سقف، طرح به روی دیوار باقی می‌ماند. برخی از این غلتک‌ها طرح چوبی، آجری، سنگی و طرح‌های متنوع دیگری دارند. برای اشخاصی که دوست ندارند دیوار خانه یکدست رنگ شود می‌تواند گزینه مناسبی باشد. همچنین اغلب این نوع غلطک‌ها در سایز بزرگ ارائه می‌شوند و مناسب سطوح بزرگ همانند دیوارها و سقف هستند نه سطوح باریک و کوچک همانند درب یا چارچوب‌ها.

غلطک تسکچر یا بافتدار
غلطک تکسچر دارای طرح‌ها و الگوهای مختلفی است.

چند نکته درباره رنگ آمیزی با غلطک رنگ

  • هنگام استفاده از غلطک رنگ نیازی نیست به غلطک فشار بیاورید. فقط کافیست غلطک به رنگ کافی آغشته شده باشد و شما آن را به آرامی روی دیوار بکشید تا رنگ به دیوار منتقل شود.
  • غلطک‌ها از دو جزء تشکیل شده‌اند، فریم اصلی که همان دسته فلزی غلطک است و کاور یا رویه پرزدار آن که در سایزها و جنس‌های مختلفی عرضه می‌شوند. پس از اتمام کار سریعا کاور غلطک را از فریم جدا کنید و بشویید تا بتوانید مجدد از آن استفاده کنید.
  • برای شستن غلطکی که از آن برای رنگ آمیزی با رنگ لاتکس یا آکریلیک پایه آب استفاده کرده‌اید کافیست از آب و صابون استفاده کنید. کاور غلطک را زیر آب بگیرید و با دستتان فشار دهید تا رنگ و کف صابون از آن خارج شود. شاید مجبور باشید در چند مرحله این کار را انجام دهید اما مطمئن شوید رنگی در آن باقی نمانده است. همچنین نگذارید کاور خیس بماند تا جای ممکن آب موجود در آن را بگیرید و بگذارید خشک شود. (هوای آزاد می‌تواند گزینه مناسبی برای خشک شدن سریع آن باشد.)
  • برای خشک کردن غلطک پس از شستشو می‌توانید آن را روی یک سطح خشک همانند روزنامه بکشید تا آب داخل آن خارج شود و مطمئن شوید رنگی لا به لای پرزها باقی نمانده است.

بهترین غلطک رنگ را انتخاب کنید

اگر به رنگ آمیزی علاقه مند هستید و می‌خواهید از غلطک رنگ چندین بار استفاده کنید، بهترین و باکیفیت‌ترین غلطک را انتخاب کنید تا با شستن و استفاده مکرر پرزهای آن از بین نرود و مجبور به دور انداختن آن پس از یک یا دوبار رنگ زدن نباشید. غلطک‌های باکیفیت معمولا قیمت گرانتری نیز دارند اما ارزش تهیه دارند. اما اگر فکر می‌کنید رنگ آمیزی شما فقط همین یک بار است، غلطک‌های ارزان و یکبار مصرف بازار نیز می‌‎توانند برایتان مناسب باشند.

انتخاب غلطک رنگ مناسب به میزان آشنایی شما به رنگ آمیزی یا نقاشی ساختمان دارد. با توجه به نکاتی که گفته شد، جنس سطح، نوع رنگ، میزان وسیع بودن جایی که می‌خواهید رنگ آمیزی کنید، همچنین تعداد دفعاتی که می‌خواهید از غلطک استفاده کنید، می‌توانید بهترین غلطک را برای انجام کارتان انتخاب کنید.