وقتی نوبت به اسپری کردن رنگ میرسد، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که باید قبل از شروع رنگ زدن در نظر بگیرید و اگر میخواهید نتیجه نهایی با بهترین کیفیت اجرا شده باشد، باید به مساله کنترل دما توجه بیشتری داشته باشید. فقط کافیست تا هنگام رنگ زدن با ایرلس یا پیستوله، یک تغییر کوچک در دما ایجاد شود تا موجب شود شما به نتیجه دلخواهتان نرسید. اگر برایتان سوال پیش آمده که چرا کنترل دما هنگام اسپری کردن رنگ اهمیت دارد، ادامه این پست را مطالعه کنید.
چه اتفاقی میافتد اگر حین اسپری کردن رنگ دما خیلی پایین باشد؟
رنگ هم همانند بسیاری از مایعات دیگر در دمای پایین غلیظتر میشود. هنگام اسپری کردن رنگ غلظت رنگ اهمیت بسیار بالایی دارد. هرچه ذراتی که از اسپری خارج میشود غلظت بیشتری داشته باشد به روی قدرت پاچش رنگ تاثیرگذار خواهند بود و اگر هوا خیلی سرد شود منجر به ماسیدن رنگ روی دیوار یا هر سطحی دیگری خواهد شد. وقتی رنگ به طور کامل و با غلظت مناسب از اسپری خارج نشود، متوجه خواهید شد قسمتهایی از کار تیرهتر و قسمتهای دیگر روشنتر شده است و نتیجه نهایی ناهمسان خواهد شد. برطرف کردن این مشکل نیز زمان زیادی از شما خواهد گرفت.
چه اتفاقی میافتد اگر هنگام اسپری کردن رنگ دما خیلی بالا باشد؟
برخلاف زمانی که هوا سرد است، در دمای بالا رنگ رقیقتر میشود. شاید فکر کنید رقیق بودن رنگ خوب است و این موجب میشود رنگ به راحتی از اسپری خارج شده و پاچش بهتری داشته باشد. اما باید در نظر داشته باشید این غلظت و رقیق شدن نباید حین رنگ زدن رخ دهد. یعنی غلظت رنگ باید در تمام مدت کار به یک اندازه باشد. رقیق شدن بیش از حد رنگ نیز مناسب نیست چرا که ممکن است موجب ریزش رنگ شود و چسبندگی کمتری روی سطح داشته باشد. این مساله نه تنها به روی نتیجه کار تاثیرگذار خواهد بود بلکه موجب هدر رفتن رنگ نیز خواهد شد.
چطور دما را حین اسپری کردن رنگ کنترل کنیم؟
کنترل کردن دما هنگامی که در حال رنگ کردن یک فضای بسته نظیر اتاقهای خانه هستید کار سادهای خواهد بود چرا که با بستن یا باز کردن پنجرهها، روشن کردن تهویه هوا و کارهای اینچنینی به راحتی میتوان دمای یکسانی را برای محیط ایجاد کرد. اما مشکل اساسی زمانیست که میخواهید در فضای آزاد رنگ بزنید. بعنوان مثال رنگ زدن دیوارهای خارجی خانه، سقف یا موارد اینچنینی. در این صورت کنترل دمای بیرون در دست شما نیست اما میتوانید دما را از پیش بررسی کنید و رنگ آمیزی را به زمانی موکول کنید که مدت طولانی دما یکسان است یا دائم آفتاب نمیشود.
اغلب توصیه میشود برای رنگ آمیزی با اسپری رنگ دما بین ۱۸ درجه تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. همچنین رنگ زدن زیر نور مستقیم آفتاب نیز به هیچ وجه توصیه نمیشود. علاوه بر اینها همانند رنگ آمیزی با غلطک رنگ و رنگ آمیزی با قلممو، هنگام اسپری کردن رنگ نیز آماده سازی سطح اهمیت بسیار بالایی دارد و قطعا به روی نتیجه نهایی کار تاثیرگذار خواهد بود.
برای رقیق کردن رنگ چه باید کرد؟
نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که غلظت رنگی که اسپری میکنید با رنگی که با غلطک یا قلممو میزنید کمی متفاوت باید باشد. اگر از رنگهای روغنی استفاده میکنید باید با توجه به دما و روش رنگ آمیزی اندازه کافی تینر به رنگ اضافه کنید تا بتوانید رنگ آمیزی یکسانی داشته باشید. همچنین برای رقیق کردن رنگهای پایه آب نیز به اندازه مشخص شده به آن آب اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسید. اضافه کردن رقیق کننده رنگ دلخواهی نیست بلکه باید با محاسبات خاصی انجام شود تا رنگ خیلی غلیظ یا خیلی رقیق نشود.
جمع بندی
مهم نیست از چه روشی برای رنگ آمیزی دیوارها و سطوح مختلف استفاده میکنید، غلظت رنگ مهمترین چیزیست که به روی یکسان و با کیفیت شدن نتیجه نهایی کارتان تاثیرگذار است. بخصوص اگر بخواهید با انواع اسپری کنندهها نظیر پیستوله یا دستگاه ایرلس رنگ بزنید باید توجه داشته باشید که برای اسپری شدن رنگ از این دستگاهها به غلظت خاصی نیاز است تا رنگ به راحتی و با پاچش مناسبی به روی سطح بنشیند. به همین دلیل است که کنترل دما هنگام اسپری کردن رنگ از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که دما به روی این غلظت تاثیرگذار خواهد بود. در نهایت بد نیست درباره تاثیری که سرما به روی رنگ آمیزی ساختمان میگذارد نیز بیشتر بدانید.