استفاده از رنگ جدولی برای زیباسازی سطح شهر

رنگ جدولی از جمله رنگ‌های پوششی بسیار ضروری برای جداول کنار خیابان‌ها به‌شمار می‎آید. از مهم‌ترین مزایای این رنگ‌ها می‌توان به حفظ بافت جدول و جلوگیری از خوردگی و پوسیدگی آن و همچنین زیباسازی فضاهای شهری اشاره کرد. رنگ‌آمیزی جدول‌های خیابان همچنین باعث افزایش ماندگاری آن‌ها و مشخص کردن حریم جاده‌ها و معابر می‎شود. رنگ‌های مخصوص جدول‌ها عمر و ماندگاری بیشتری نسبت به سایر رنگ‌ها دارند و سخت‌تر از بین می‌روند. در این مطلب از مجموعه آریا سطح با ویژگی‌ها و کاربردهای این نوع رنگ آشنا می‎شویم.

مشخصات انواع رنگ جدولی

رنگ مخصوص جدول خیابان‎ها بر پایه حلال آب و تینر ساخته می‎شوند که هر کدام ویژگی‎ها و کاربردهای خاص خود را دارند. این نوع رنگ‎ها به انواع مختلفی همچون رنگ‎های آلکیدی، پلی اورتان و رنگ‎های آکریلیک تقسیم‌بندی می‎شوند که هر کدام مشخصات خاص خود را دارند.

مشخصات رنگ جدولی آلکیدی

رنگ جدولی آلکیدی بر پایه رزین‌های آلکیدی ساخته می‎شود و برای رنگ‌آمیزی سطوح بتونی کاربرد دارد. همچنین این نوع رنگ، قلم‎خوری قابل قبولی دارد و چسبندگی آن پس از اجرا بر روی سطوح بتونی و گچی بسیار مناسب است. هنگام رنگ‌آمیزی، برای کاهش گرانروی رنگ می‌توان از تینر مخصوص رنگ روغنی استفاده کرد. به‌خاطر پایه حلال بودن، رنگ‎های جدولی آلکیدی ماندگاری و دوام بسیار بالایی دارند و چندین سال بدون ایجاد هر گونه خوردگی و پوسته‌پوسته شدن بر روی جداولی که در معرض آب و هوای محیط قرار دارند ماندگار باشند.

مشخصات رنگ جدولی آکریلیک

رنگ جدولی آکریلیک بر پایه رزین‌های آکریلیک ساخته می‌شود و برای استفاده در رنگ‌آمیزی سطوح بتونی و فولادی بسیار مناسب است. این رنگ نیز همانند رنگ‎های جدولی آلکیدی از قلم‌خوری بسیار مناسب و چسبندگی قابل قبولی برخوردار است. همچنین جهت کاهش ویسکوزیته یا گرانروی و رقیق‌تر کردن این نوع رنگ از آب استفاده می‎شود. از این رنگ‎ها در محیط‎هایی استفاده می‎شود که از لحاظ شرایط جوی، تنش کمتری دارند. با توجه به این که این رنگ‎های آکریلیک بر پایه آب هستند، جزو رنگ‎های پوششی ایمن به‎شمار می‌آیند. از این رو، این دسته از رنگ‎ها مانند پوشش‌های بر پایه حلال، اشتعال‌پذیر نیستند.

رنگ جدولی

مشخصات رنگ جدولی پلی اورتان

رنگ جدولی پلی اورتان بر پایه رزین پلی اُل و هاردنر ایزوسیانات ساخته می‎شود و به‌عنوان لایه نهایی نقش مهمی در محافظت سطوح فلزی در برابر عوامل جوی دارد. این نوع رنگ جدولی، فیلمی با چسبندگی و سختی بالا بر روی جداول و سطوح بتونی و فلزی ایجاد می‌کند. همچنین خصوصیت اصلی این رنگ این است که در محیط‌هایی با شرایط جوی حاد، به‌خصوص در برابر تغییرات آب‎وهوایی، پایداری بسیار مناسبی از خود نشان می‌دهد. از سوی دیگر، این رنگ مقاومت بالایی در برابر اشعه ماوراء بنفش و انعطاف‌پذیری بالایی دارد.

نکات مرتبط با رنگ‎آمیزی جدول‎های شهری

جهت رنگ‎آمیزی با رنگ جدولی، سطح کار باید کاملا عاری از هر گونه آلودگی یا گرد و غبار باشد. به همین دلیل، افراد باید قبل از شروع به کار سطوح مورد رنگ‎آمیزی را به‎طور کامل پاکسازی کنند. بعد از باز کردن قوطی رنگ، باید آن را کاملا به هم بزنید تا یک ماده همگن به دست آید. سپس رقیق‌کننده که مقدار آن می‌تواند ۱۰ الی ۱۵ درصد از حجم کل ماده رنگی باشد را بسته به نوع رنگ و با توجه به حجم آن، اضافه می‎کنیم. البته مقدار اضافه کردن ماده رقیق‎کننده به دما و آب‌وهوای محیط نیز بستگی دارد که میزان آن باید توسط تکنسین اجرایی رنگ انتخاب شود.

ویژگی‌های یک رنگ جدولی مناسب

به دلیل اهمیت بالایی که رنگ‎های جدول‌های شهری دارند، همواره باید طوری ساخته و انتخاب شوند که دوام و ماندگاری بالایی داشته باشند. این رنگ‎ها باید به سرعت خشک شوند، پس از رنگ‎آمیزی تغییر رنگ ندهند و آلودگی‌ها را به خود جذب نکنند. رنگ جدولی علاوه بر داشتن براقیت و شفافیت بالا، با گذر زمان نباید پوسته‎پوسته شوند و همچنین باید کیفیت خود را همانند روز اول حفظ کنند. این رنگ‏ها باید در برابر سایش مقاوم بوده و دارای قدرت پوشش‎دهی بالایی باشند. همچنین، یک رنگ جدولی مرغوب باید مقاومت بالایی در برابر نور خورشید و اشعه ماورای بنفش آن داشته باشد تا بتواند در شرایط جوی مختلف دوام بیاورد. تنوع بالای رنگ‌بندی نیز یکی از دیگر ویژگی‌هایی است که هنگام انتخاب رنگ‎های جدولی باید به آن توجه کرد. ویژگی‎های اساسی رنگ‎های جدولی در ادامه بررسی شده‎اند.

مقدار مصرف رنگ و میزان پوشش‌دهی رنگ به ازای هر متر مربع

انواع رنگ‌های جدولی عموما میزان مصرف پایینی دارند. البته میزان مصرف آن‎ها در رنگ‌بندی‌های مختلف متفاوت است. به‎عنوان مثال، در مدل رنگ سفید به ازای وزن ۲5۰ گرم از این رنگ‌ها، می‎توان مساحت یک متر مربع را به‌طور کامل پوشش داد. از این رو، قدرت پوشش‌دهی این رنگ‎ها بسیار بالا است. چرا که با مصرف مقدار نسبتا پایینی از رنگ، می‎توان مساحت بیشتری را رنگ‌آمیزی کرد. همچنین به ازای جرم یک کیلوگرم رنگ جدولی، میزان پوشش‎دهی آن به ۵ متر مربع می‎رسد.

زمان لازم برای خشک شدن رنگ

به طور کلی یکی از خصوصیات رنگ‎های ترافیکی و رنگ‏های جدولی این است که بنا به نوع عملکرد و محیط استفاده‎ای که دارند، باید در کوتاه‎ترین مدت زمان ممکن خشک شوند. از این رو، این دسته از رنگ‎‌ها طوری ساخته می‎شوند که در همان ساعات اولیه اجرا به مرحله خشکی سطحی برسند. اما برای خشک شدن فیلم رنگ به طور کامل، نیاز به مدت زمانی بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت دارند.

دانسیته یا چگالی خاص رنگ‎های جدولی

دانسیته یا چگالی رنگ‌های جدولی به‌طور معمول در حدود 3/1 گرم به ازای هر سانتی متر مکعب است. با افزایش مقدار دانسیته در رنگ، حجم آن کاهش و جرم آن افزایش می‎یابد که در نتیجه وزن رنگ بالاتر می‏رود. رنگ‌های جدولی جزو رنگ‎های سبک به‌شمار می‌آیند و همین موضوع کاربری آن‌ها را آسان‎تر می‌کند.

انواع رنگ‌های جدولی را از شرکت آریا سطح خریداری کنید

رنگ‎های جدولی از آیتم‎های ضروری در سطح شهر هستند که جلوه خاصی به جداول می‎دهند. این محصولات باید از مقاوم‌ترین و بادوام‌ترین مواد شیمیایی رنگی موجود در بازار ساخته شوند تا بتوانند در مقابل شرایط مختلف آب‎وهوایی دوام بیاورند. کاربرد اصلی رنگ جدولی در مشخص کردن معابر و حریم خیابان‎ها است.

شرکت آریا سطح یکی از بهترین مراجع خرید انواع رنگ‌های صنعتی و ساختمانی است که بیش از دو دهه سابقه فعالیت در صنایع رنگ و پوشش‌های صنعتی و پلیمری و معدنی را دارد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش می‌توانید با کارشناسان مجموعه ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *