ایجاد نشانهها برای راهنمایی وسایل نقلیه در معابر عمومی با رنگ ترافیکی
قطعا در تمام معابر عمومی مانند خیابانها، جادهها، پارکینگها و پارکها خطکشیهای مختلفی را دیدهاید. این خطکشیها برای راهنمایی وسایل نقلیه و عابرین پیاده ایجاد شدهاند تا نظم عبور و مرور در سطح شهر حفظ شود. باید بدانید که این خطکشیها را با استفاده از رنگهای مخصوص صنعتی ایجاد میکنند. چرا که رنگهای معمولی در برابر شرایط محیطی ماندگار نیستند و بهسرعت کنده و پاک میشوند. اما رنگهای صنعتی مخصوص خطکشی معابر عمومی که به آن رنگ ترافیکی میگویند، بهراحتی از شرایط محیطی تاثیر نمیپذیرند. این نوع رنگها تفاوت زیادی با رنگهای معمولی دارند و دارای انواع متعددی هستند. با ما همراه باشید تا به بررسی انواع رنگ ترافیکی و کاربردهای آن بپردازیم.
رنگهای ترافیکی در چه مواردی به کار برده میشوند؟
رنگ ترافیکی در واقع نوعی رنگ صنعتی است که در کشیدن خطوط و علائم راهنمایی بر روی آسفالت به کار برده میشود. هدف از کشیدن این خطوط ایجاد علائم و دستورالعملهایی است که رانندگان و عابرین پیاده باید در حین عبور و مرور آنها را رعایت کنند. رعایت این دستورالعملها باعث جلوگیری از تصادفات و ترافیک میشود؛ به این ترتیب نظم معابر عمومی و امنیت عبور و مرور در آنها حفظ خواهد شد. باید بدانید که رنگهای ترافیکی نسبت به رنگهای معمولی کیفیت بسیار بالاتری دارند. اشعه UV ناشی از تابش نور آفتاب باعث پوسیدگی و کنده شدن رنگ ترافیکی نمیشود. همچنین این نوع رنگ در اثر رفتوآمد زیاد وسایل نقلیه و عابرین پیاده کمرنگ یا کنده نخواهد شد.
به طور کلی دوام و ماندگاری این نوع رنگهای صنعتی بسیار بالا است و برای خطکشی معابر عمومی بهترین گزینه به شمار میروند. رنگهای ترافیکی در مکانهای متعددی به کار برده میشوند که از جمله آنها میتوان به باند فرودگاه، پیست مسابقات اتومبیلرانی و پارکینگهای عمومی اشاره کرد. همچنین این رنگها در سالنهای ورزشی، تعیین محدوده جادهها و خیابانها، خطکشی پیادهروها، علائم ترافیکی و معابر مخصوص دوچرخهسواران استفاده میشوند.
مهمترین خصوصیات رنگ ترافیکی
با توجه به ماندگاری و دوام بالای رنگ ترافیکی، این نوع رنگ معمولا در مکانهای استفاده میشود که رفتوآمد در آنها زیاد است. همچنین در فضاهای باز که همیشه نور خورشید، بارش برفوباران و سایر عوامل محیطی وجود دارد، رنگهای ترافیکی به کار برده میشوند. چرا که در چنین مکانهایی رنگهای معمولی بهسرعت خراب میشوند و ماندگار نیستند. بنابراین رنگهای ترافیکی بهترین گزینه برای این کار به شمار میروند؛ چرا که ویژگیهای منحصربهفردی دارند که رنگهای معمولی فاقد آنها هستند.
از جمله ویژگیهای مهم رنگ ترافیکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رنگهای ترافیکی با قدتر زیادی به سطح آسفالت نفوذ میکنند؛ به همین علت ثبات و ماندگاری آنها زیاد است
- نور خورشید به این نوع رنگهای آسیب نمیزند
- این نوع زنگها در اثر عوامل محیطی کمرنگ نشده و تغییر رنگ نمیدهند
- ساییده شدن در اثر رفتوآمد زیاد باعث کمرنگ شدن یا تغییر رنگ این نوع رنگ نمیشود
- این نوع رنگها پس از کشیده شدن بر روی سطوح بهسرعت خشک میشوند
به دلیل اینکه بیشتر معابر عمومی در فضای آزاد هستند، بنابراین استفاده از رنگ ترافیکی بسیار ضروری است. چرا که اگر رنگ مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی نداشته باشد، بهسرعت پوسیده شده و از روی سطوح کنده میشود. یکی از اصلیترین عوامل محیطی که باعث پوسیدگی رنگ میشود، اشعه فرابنفش ناشی از تابش نور خورشید است. رنگ ترافیکی معمولا از این اشعه تاثیر نمیپذیرد، از همین رو بهترین گزینه برای خطکشی در فضای آزاد به شمار میرود.
عوامل طبیعی دیگر مانند برفوباران باعث ایجاد رطوبت در محیط و روی سطوح مختلف میشوند. اگر رنگ مورد استفاده در خطکشیهای مقاوم نباشند، رطوبت زیاد باعث کنده شدن آنها از روی سطح خواهد شد. با توجه به اینکه رطوبت به داخل رنگ ترافیکی نفوذ نمیکند، بنابراین این نوع رنگ در اثر رطوبت آسیبی نمیبیند و ماندگار میماند.
دستهبندیهای مختلف رنگ ترافیکی
به طور معمول رنگ ترافیکی را بر چند اساس دستهبندی میکنند که هر دسته کاربردهای خود را دارد. بنابراین اگر به دنبال خرید این نوع رنگ صنعتی هستید، حتما درباره انواع آن اطلاعات لازم را کسب کنید. چرا که بر اساس کاربری مد نظر شما، نوع رنگ ترافیکی میتواند متفاوت باشد. روش مخلوط کردن رنگهای ترافیکی، یکی از روشهای دستهبندی این نوع رنگها به شمار میرود. بر این اساس، رنگهای ترافیکی به دو دسته سرد و گرم تقسیم میشوند.
رنگهای ترافیکی از نوع سرد برای مخلوط شدن نیازی به گرم کردن ندارند و در همان حالت قابل مخلوط شدن هستند. البته این نوع از رنگهای ترافیکی معمولا در مکانهایی استفاده میشوند که احتمال ساییدگی کم باشد. به عبارتی دیگر مکانهای کمتردد و فرعی بهترین گزینه برای استفاده از رنگ ترافیکی سرد است. رنگهای گرم برخلاف رنگهای سرد ابتدا باید تا حدی حرارت ببینند و به یک دمای مشخص برسند تا امکان مخلوط شدن آن فراهم شود و بتوان روی سطوح اعمال کرد.
یکی دیگر از روشهای دستهبندی رنگهای ترافیکی بر اساس پایه رنگ است. بر این اساس رنگ ترافیکی به سه دسته رنگ مبتنی بر آب، مبتنی بر روغن و مبتنی بر حلال تقسیم میشود. باید بدانید که رنگهای مبتنی بر روغن حاوی مواد شیمیایی هستند؛ از همین رو تنها با استفاده از حلال مخصوص رنگ میتوان آن را رقیق یا تمیز کرد. با توجه به اینکه این دسته از رنگها آب را جذب نمیکنند، نه یخ میزنند و نه در اثر رطوبت پوسیده یا کنده میشوند. رنگهای مبتنی بر حلال در مقایسه با رنگ مبتنی بر روغن، به دلیل مقاومت در برابر سایش و خشک شدن سریع، ماندگاری بالاتری دارند. رنگ مبتنی بر آب بدون نیاز به حالا و تنها با استفاده از آب قابل تمیز و رقیق شدن است.
سوالات متداول
رنگ ترافیکی چه تفاوتی با رنگ معمولی دارد؟
رنگهای ترافیکی نسبت به رنگهای معمولی ماندگاری بالاتری دارند. چرا که مقاومت این نوع رنگها در برابر تابش نور خورشید، رطوبت و ساییدگی بسیار بالا است.
رنگهای ترافیکی از نظر پایه رنگ به چند دسته تقسیم میشوند؟
این نوع رنگهای صنعتی از نظر پایه رنگ به سه دسته رنگ مبتنی بر روغن، مبتنی بر حلال و مبتنی بر آب تقسیم میشوند.
آیا رطوبت باعث کنده شدن رنگهای ترافیکی میشود؟
خیر. چرا که آب به بافت این رنگها نفوذ نمیکند.
بهترین رنگ ترافیکی و سایر رنگهای صنعتی را از آریا سطح بخواهید
رنگ ترافیکی تنوع زیادی دارد و بر اساس نوع رنگ و مواد تشکیلدهنده نیز تقسیمبندی میشود. به طور کلی برای خرید این نوع رنگ صنعتی حتما باید مکان استفاده از رنگ را در نظر بگیرید. سپس با توجه به شرایط موجود در آن مکان رنگهای ترافیکی مورد نظر را خریداری کنید. شرکت آریا سطح تهران با دو دهه سابقه، یکی بهترین مراکز تولید و عرضه رنگهای صنعتی به شمار میرود. ما در آریا سطح محصولات خود را با برند آریا پارس عرضه میکنیم. شما میتوانید بهترین رنگهای ترافیکی و سایر رنگهای صنعتی را با برند مجموعه ما تهیه کنید.