رنگ ترافیک | انواع رنگ‌های ترافیکی و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها

رنگ ترافیک چیست؟

احتمالا شما هم در هنگام عبور از خیابان‌های شهر به این فکر کرده‌اید که چرا با وجود بارندگی‌های شدید و تردد مداوم خودروها رنگ‌های مورد استفاده برای رنگ‌آمیزی خیابان‌ها به سادگی پاک نمی‌شوند؟ برای اجرای تمامی این خطوط و رنگ‌آمیزی‌ها که درست مانند تابلوهای راهنما به رانندگان کمک می‌کنند، از رنگ ترافیک استفاده می‌شود. فرمولاسیون این رنگ‌ها به گونه‌ای است که آن‌ها در برابر عوامل محیطی مختلف مانند بارندگی، تابش نور خورشید و … مقاومت بالایی را از خود نشان می‌دهند. به طور کلی برای تولید رنگ‌های ترافیکی از موادی مانند رزین اکریلیک، ترموپلاست، کلرو کائوچو و وینیل استفاده می‌شود. در این مطلب، با انواع رنگ‌های ترافیکی و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها آشنا می‌شویم.

رنگ ترافیک | انواع رنگ‌های ترافیکی و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها

رنگ ترافیک چه انواعی دارد؟

رنگ‌های ترافیکی نیز درست مانند رنگ‌های ساختمانی با استفاده از متریال‎‌های اولیه متفاوتی تولید می‌شوند و دارای انواع مختلفی هستند. در واقع رنگ ترافیک براساس ویژگی‌های منحصربه‌فرد متریال تشکیل‌دهنده آن به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شود. ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر یک از این انواع باعث می‌شوند که کاربرد این رنگ‌ها نیز بایکدیگر متفاوت شوند. برخی از آن‌ها برای اماکن کم‌تردد و فرعی و برخی دیگر برای اماکن پرتردد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور کلی، رنگ‌های ترافیکی را به سه دسته اصلی تقسیم می‌کنند:

ویژگی‌های رنگ ترافیکی سرد

رنگ ترافیک سرد یکی از انواع رنگ‌های ترافیکی است که بیشتر برای رنگ‌آمیزی اماکن و معابر فرعی و کم‌تردد مورد استفاده قرار می‌گیرد. اجزا و مواد تشکیل‌دهنده این نوع رنگ به گونه‌ای هستند که پس از اعمال برای خشک شدن به درجه حرارت بالایی نیاز ندارند. از رنگ سرد بیشتر برای خط‌کشی کوچه‌های فرعی و خیابان‌های خلوت خارج از شهر و همچنین در پارکینگ‌های شخصی استفاده می‌شود.

رنگ ترافیک | انواع رنگ‌های ترافیکی و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها

ماندگاری این رنگ با توجه به کیفیت متریال اولیه آن در حدود 6 ماه تا 1 سال است. برای اعمال رنگ سرد معمولا از ماشین خط‌کشی استفاده می‌شود. البته در صورت کوچک بودن ابعاد پروژه می‌توان رنگ را به صورت دستی و با استفاده از انواع قلمو و غلتک نیز بر روی سطوح مورد نظر اعمال کرد.

رنگ‌ ترافیکی سرد نیز خود دارای انواع مختلفی است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

ویژگی‌های رنگ ترافیکی گرم

برای تولید رنگ‌های ترافیکی گرم معمولا از رزین‌های آلکیدی و هیدروکربنی استفاده می‌شود. به دلیل خواص مکانیکی و فیزیکی مناسب، از رنگ‌های ترافیکی گرم برای خط‌کشی آزادراه‌ها  ومسیرهای پرتردد استفاده می‌شود. این رنگ از نظر شکل ظاهری به دو صورت پودری و جامد تولید شده و به بازار عرضه می‌شود. برای اجرای رنگ‌های گرم شما باید از درجه حرارت بالایی استفاده کنید.

در ادامه با برخی از انواع مهم رنگ‌های ترافیکی گرم آشنا می‌شویم:

رنگ ترافیک | انواع رنگ‌های ترافیکی و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها

رنگ ترافیکی چندجزئی چیست؟

در حال حاضر، با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که در صنعت تولید رنگ ترافیک به وجود آمده است، شرکت‌های تولیدکننده می‌توانند علاوه بر تولید رنگ‌های تک‌جزئی و دوجزئی به سراغ تولید رنگ‌های سه جزئی و چندجزئی بروند. از این نوع رنگ‌ها معمولا برای ترسیم علائم و نشانه‌های رانندگی و همچنین برای خط‌کشی معابر استفاده می‌شود. به طور کلی، رنگ‌های سه‌جزئی نسبت به رنگ‌های دوجزئی و تک‌جزئی مقاومت و ماندگاری بالاتری دارند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که هزینه خرید و اجریا این رنگ‌ها در مقایسه با رنگ‌های تک‌جزئی یا دوجزئی بالاتر است.

نگاهی به مزایا و معایب رنگ ترافیک

رنگ ترافیک نیز درست مانند هر نوع رنگ دیگری دارای ویژگی‌های مثبت و منفی هستند. شما برای خرید رنگ‌های ترافیکی باید به این ویژگی‌های منحصربه‌فرد توجه داشته باشید. زیرا این ویژگی‌ها می‌توانند به صورت مستقیم بر روی مراحل اجرای پروژه اثرگذار باشند. به دلیل تکنولوژی پیشرفته مورد استفاده برای تولید رنگ‌های ترافیکی، نقاط قوت این رنگ‌ها بر نقاط ضعف آن‌ها برتری دارند. در واقع در هنگام بررسی ویژگی‌های این رنگ‌ها تنها می‌توان به دو یا سه نقطه ضعف اشاره کرد.

مهم‌ترین مزایای رنگ‌های ترافیکی عبارتند از:

البته رنگ ترفیک در کنار تمامی این ویژگی‌های مثبت، معایبی نیز دارد. به عنوان مثال، رنگ‌های ترافیکی غلظت بسیار بالایی دارند و به دلیل سرعت بالای خشک شدن معمولا کارگران را در هنگام اجرای پروژه‌ها با مشکلات متعددی مواجه می‌کنند. همچنین در برخی از موارد به دلیل تفاوت دانه‌بندی آسفالت، رنگ‌های ترافیکی به خوبی با سطح جاده هماهنگ نمی‌شوند.

رنگ ترافیک | انواع رنگ‌های ترافیکی و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها

خرید انواع رنگ ترافیک از مجموعه آریا سطح تهران

انتخاب یک شرکت معتبر و شناخته‌شده برای خرید انواع رنگ‌های ترافیکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما برای خرید این محصولات باید به سراغ مجموعه‌ای بروید که برای تولید رنگ ترافیک از بهترین و باکیفیت‌ترین متریال‌های اولیه استفاده کند. در صورتی که برای خرید رنگ‌های ترافیکی به دنبال چنین مجموعه‌ای می‌گردید، می‌توانید از خدمات مجموعه آریا سطح تهران بهره‌مند شوید. همچنین برای کسب مشاوره و خرید انواع رنگ‌های ترافیکی، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اهمیت بالای رنگ ترافیک در افزایش ایمنی جاده‌ها و معابر

رنگ ترافیک نقش بسیار مهمی در افزایش ایمنی در جاده‌ها و معابر شهری و بین‌شهری بازی می‌کند. بدون این رنگ امکان ایجاد جریان ترافیکی امن در جاده‌ها و خیابان‌ها وجود ندارد. از رنگ ترافیکی به دلیل دوام بالا، قابلیت دید خوب و داشتن استانداردهای نظارتی برای رنگ‌آمیزی خیابان‌ها و جاده‌ها استفاده می‌شود. به این ترتیب راننده‌ها و عابرین پیاده می‌توانند اطلاعات کافی درباره مسیرها و معابر را کسب کنند. نوع رنگ ترافیکی مورد استفاده در پروژه‌های مختلف به فاکتورهایی چون زمان خشک شدن، میزان ترافیک مسیر و جنس سطح جاده بستگی دارد. در این مطلب با ویژگی‌های مختلف و انواع رنگ ترافیک آشنا می‌شویم.

رنگ ترافیک

معرفی انواع رنگ ترافیک

رنگ ترافیک انواع بسیار گوناگون دارد که هر کدام از آن‌ها برای یک نوع سطح و معبر به کار می‌رود. مواد تشکیل‌دهنده رنگ ترافیک ویژگی‌های گوناگون مانند خاصیت ضدسایش، بازتاب نور، طول عمر بالا و عملکرد ویژه در شرایط خاص را برای آن به ارمغان می‌آورند. در ادامه با انواع رنگ ترافیک آشنا می‌شویم.

رنگ اکریلیک پایه آب

رنگ‌های اکریلیک پایه آب به دلیل طول عمر بالا و قابلیت دید خوب به طور گسترده برای ایجاد علائم و خطوط جاده‌ای استفاده می‌شوند. از جمله مزیت‌های این نوع رنگ می‌توان به زمان خشک شدن کم، بازتاب نور بالا و داشتن ترکیبات آلی بسیار ناچیز (VOC) اشاره کرد. این رنگ به خوبی بر روی سطوح مختلف مانند آسفالت و بتن می‌چسبد. از این رنگ معمولا برای ایجاد علائم و خطوط جاده‌ای، خطوط پیاده‌رو و خط‌کشی پارکینگ‌ها استفاده می‌شود. رنگ اکریلیک پایه آب دوام بالا و آلودگی زیست‌‌محیطی بسیار پایین دارد.

رنگ ترموپلاستیک

این نوع رنگ ترموپلاستیک یک گزینه عالی به منظور خط‌کشی معابر، مخصوصا در مسیرهای پر رفت‌وآمد و بزرگراه‌ها، است. این نوع رنگ از ترکیب رزین جامد، دانه‌های شیشه‌ای، رنگدانه‌ها و دیگر مواد افزودنی ساخته می‌شود. رنگ‌های ترموپلاستیک ابتدا با حرارت دادن به حالت مذاب در می‌آیند و سپس بر روی سطح مدنظر ریخته می‌شوند. دمای پایین سطح معابر باعث می‌شود این رنگ به سرعت خشک شود. دوام بسیار بالا، مقاومت سایشی بالا و وضوح عالی در سطح جاده ترموپلاستیک را به یک رنگ ترافیک عالی تبدیل کرده است. از رنگ ترموپلاستیک برای رنگ‌آمیزی خطوط و علائم استفاده می‌شود.

معرفی انواع رنگ ترافیک منساب

رنگ لاستیکی کلردار

رنگ لاستیکی کلردار به خاطر مقاومت شیمیایی بسیار بالای خود شناخته می‌شود. به همین دلیل از این رنگ ترافیکی برای رنگ‌آمیزی نقاطی که شرایط محیطی دشوار و نامناسب دارند، استفاده می‌کنند. مقاومت سایشی و دوام این رنگ بسیار بالا است و می‌توان با آن بتن، آسفالت و نقاطی که قبلا رنگ‌آمیزی شده‌اند را، علامت‌گذاری کرد. معمولا از رنگ لاستیکی کلردار برای خط‌کشی نواحی صنعتی، فرودگاه‌ها و مکان‌هایی که تحت تاثیر ترکیبات شیمیایی سنگین قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود.

رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی یک انتخاب عالی برای رنگ‌آمیزی معابر به شمار می‌رود. این رنگ ترافیک حاوی رزین اپوکسی و یک عامل پخت است که موجب تشکیل یک ترکیب پوششی بادوام و مقاوم در برابر مواد شیمیایی می‌شود. از رنگ اپوکسی می‌توان به دلیل داشتن مقاومت سایشی، دوام بالا و چسبندگی فوق‌العاده برای خط‌کشی نقاط پرترافیک مانند بزرگراه‌ها، تقاطع‌های شلوغ و باند فرودگاه‌ها استفاده کرد. شما می‌توانید رنگ اپوکسی را با درجه‌های مختلف و متناسب با ویژگی‌های پروژه خود خریداری کنید.

رنگ استون

از رنگ استون برای خط‌کشی معابری استفاده می‌شود که رعایت استانداردهای محیط‌زیستی در آن‌ها الزام‌آور است. این رنگ پاک و مبتنی بر حلال ترکیبات شیمیایی بسیار کمی دارد و توسط آژانس حفاظت از محیط‌زیست آیالات‌متحده (EPA) به عنوان یک رنگ بدون VOC دسته‌بندی می‌شود. دوام این رنگ بسیار بالا است و از چسبندگی بالایی بر روی سطوح مختلف دارد. بهترین سطح برای استفاده این رنگ آسفالت است، به همین دلیل می‌توان آن را برای خط‌کشی جاده‌ها، باند فرودگاه‌ها، پارکینگ‌ها و دیگر نقاط مملو از ترافیک استفاده کرد. همچنین می‌توان با اضافه کردن ترکیبات شیشه‌ای وضوح و بازتاب نور را افزایش داد.

رنگ ترافیک

فاکتورهای مهم برای انتخاب رنگ ترافیک مناسب

در هنگام انتخاب رنگ ترافیک باید فاکتورهای گوناگون را در نظر داشته باشید. این فرایند شاید آسان به نظر برسد اما در بسیاری از موارد نیازمند مشاوره با مشاوران و متخصصان است. برخی از مهمترین فاکتورها برای انتخاب رنگ ترافیک مناسب عبارتند از:

رنگ ترافیک | بهترین رنگ

ایمنی معابر و جاده‌ها را بالا می‌برد

انتخاب بهترین رنگ برای خط‌کشی معابر یک فرایند مهم و حیاتی است. رنگ ترافیک باید ایمنی، طول عمر بالا داشته و مطابق با استانداردهای مرتبط باشد. در حال حاضر امکان تهیه رنگ‌های ترافیک گوناگون وجود دارد که هرکدام دارای خواص و ویژگی‌های متفاوت هستند. به این ترتیب باید با توجه به نوع نیاز و محیط مورد استفاده بهترین رنگ ترافیک را انتخاب کنید. شرکت آریا سطح تهران تولیدکننده انواع رنگ‌های مایع ساختمانی و صنعتی است. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت ما از خدمات متنوع برای طراحی، تامین متریال و اجرای پروژه‌های گوناگون، مطابق با استانداردهای بین‌المللی، بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

رنگ ترافیک چه تفاوتی با رنگ معمولی دارد؟

رنگ ترافیک دارای خواص ویژه برای خط‌کشی معابر و جاده‌ها است. معمولا رنگ ترافیک به صورت سفید و زرد تولید می‌شود و دوام، نرخ بازتاب و مقاومت سایشی بسیار بالایی دارد.

آیا می‌توان از رنگ ترافیک برای رنگ‌آمیزی بتن استفاده کرد؟

به طور کلی رنگ‌آمیزی بتن با استفاده از رنگ ترافیک در مقایسه با آسفالت بسیار دشوارتر است. برای خط‌کشی سطوح بتنی بهترین گزینه رنگ استون اکریلیک است.

مقاوم‌ترین رنگ ترافیک کدام رنگ است؟

رنگ ترموپلاستیک مقاوم‌ترین رنگ ترافیک است. این نوع رنگ به دو صورت داغ و سرد به سطوح اضافه می‌شود. به دلیل دوام بسیار بالای ترموپلاستیک از این رنگ در معابر شلوغ استفاده می‌شود. قیمت رنگ ترموپلاستیک در مقایسه با انواع رنگ‌های پایه-آب بیشتر است.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *