اگر از ظاهر آشپزخانه خود خسته شده‌اید و می‌خواهید تغییر و تحولی در آن ایجاد کنید، یکی از ساده‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین کارها تغییر رنگ کابینت آشپزخانه است. این تغییر به طور کلی ظاهر آشپزخانه شما را متفاوت خواهد کرد و دیگر نیاز به تغییر لوازم خانه یا دکوراسیون آشپزخانه نخواهید داشت. علاوه بر اینها، رنگ زدن کابینت آشپزخانه از جمله کارهاییست که خودتان می‌توانید در خانه انجام دهید. اما پیش از شروع کار باید بدانید بهترین رنگ برای کابینت آشپزخانه شما کدام است.

از چه نوع رنگی برای رنگ کابینت آشپزخانه استفاده کنیم؟

پیش از اینکه برای تهیه رنگ از خانه خارج شوید باید جنس کابینت خود را در نظر بگیرید. شناخت جنس کابینت به شما کمک می‌کند از ابزار صحیح و از رنگ مناسب برای رنگ آمیزی کابینت استفاده کنید و بتوانید نتیجه بهتری از این کار بگیرید.

  • کابینت چوبی: رنگ‌ها چسبندگی بیشتری به روی سطوح سخت و خراشیده دارند که این مساله موجب شده کابینت‌های چوبی بهترین کاندیدا برای رنگ زدن باشند. سطح کابینت چوبی را سنباده بکشید تا برای رنگ زدن آماده شود و رنگ به خوبی به روی سطح آن بچسبد. بخصوص اگر پیش‌تر به روی آن رنگ روغنی براق زده شده باشد. بنابراین سنباده کشی اولین کاریست که باید برای آماده سازی سطح کابینت چوبی برای رنگ زدن انجام دهید.

اگر کابینت چوبی شما بدون رنگ است و قرار است به روی چوب خالص رنگ بزنید در نظر داشته باشید که این جنس کابینت رنگ زیادی جذب می‌کند، بخصوص اگر رنگ پایه آب استفاده کنید. بنابراین قبل از رنگ زدن سطح، پرایمر یا لایه آستر را فراموش نکنید. این لایه موجب می‌شود رنگ هدر نرفته و سطح به طور یکدست رنگ شود.

انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه

  • کابینت ونیر چوبی: برای رنگ امیزی کابینت ونیر چوبی هم باید ابتدا سطح کابینت را سنباده بکشید اما پیش از آن کابینت را بررسی کنید تا مطمئن شوید سطح آن آسیب ندیده باشد یا خراشیده نشده باشد. در این صورت ابتدا باید آن را ترمیم کنید سپس کارتان را آغاز کنید. سطح این نوع کابینت‌ها را خیلی سنباده نکشید چرا که ونیر فقط یک لایه نازک است که سطح زیرین خود را پنهان می‌سازد. بنابراین سنباده کشی بیش از اندازه ممکن است به آن آسیب بزند. پس از مرحله سنباده کشی، با توجه به نوع رنگی که انتخاب می‌کنید، سطح را پرایمر بزنید تا رنگ به خوبی به سطح بچسبد.

انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه

 

  • رنگ آمیزی کابینت MDF: آماده سازی سطح کابینت MDF یکی از مهم‌ترین مراحل رنگ آمیزی آن است. این جنس کابینت خلل و فرج بیشتری دارد و اگر به خوبی سطح آن آماده نشود، رنگ نیز به خوبی روی آن نمی‌نشیند. همچنین این سطح باید کاملا در برابر رطوبت محفوظ شود و بسیار مهم است پیش از رنگ زدن تمام این کارها انجام شود.

نکته دیگری که باید درباره رنگ آمیزی کابینت MDF در نظر بگیرید استفاده از پرایمر پایه روغنی است. به دلیل ماهیت متخلخل سطخ MDF، پرایمرهای پایه آب ممکن است موجب ورم کردن سطح MDF شوند. بنابراین بهترین کار این است که از پرایمر پایه روغنی استفاده کنید و روی آن نیز رنگ روغنی بزنید هرچند امکان رنگ آمیزی با رنگ پایه آب به روی پرایمر روغنی نیز وجود دارد.

انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه

  • کابینت لمینت: امکان رنگ آمیزی کابینت لمینت نیز وجود دارد اما این کار به آسانی رنگ زدن کابینت چوبی یا MDF نیست. لمینت یک سطح پلاستیکی پرینت شده است که به روی لایه اصلی کابینت، که اغلب از جنس کامپوزیت است، می‌چسبد. برای رنگ زدن به روی کابینت لمینت باید از پرایمر یا رنگ مخصوص لمینت استفاده کنید. این محصولات طوری طراحی شده‌اند که به خوبی به روی سطح صیقلی و براق لمینت بچسبند. اگر از رنگ مخصوص هم استفاده نکردید حتما پرایمر مخصوص لمینت تهیه کنید.

رنگ پایه آب یا رنگ روغنی: کدام را برای رنگ کابینت آشپزخانه انتخاب کنیم؟

با توجه به توضیحاتی که درباره انواع جنس کابینت‌ها و راهکارهای رنگ آمیزی آن‌ها ارائه شد نوبت به انتخاب نوع رنگ می‌رسد. اغلب مواقع پیشنهاد می‌شود از رنگ پایه آب یا آکریلیک پایه آب برای رنگ آمیزی کابینت‌ها استفاده شود. یکی از مهم‌ترین دلایل آن عدم وجود ترکیبات آلی فرار (VOC) و بدون بو بودن این نوع رنگ‌ها است. با توجه به اینکه آشپزخانه محل تهیه غذا و قرار دادن وسایلی که با مواد غذایی برخورد دارند است، انتخاب رنگی که کمترین آسیب را به محیط بزند بهترین انتخاب خواهد بود. هرچند راهکارهایی برای از بین بردن بوی بد رنگ روغنی نیز وجود دارد که در صورت نیاز می‌توانید از آن‌ها برای کاهش اثر این آلاینده‌ها در محیط آشپزخانه استفاده کنید.

انتخاب رنگ کابینت آشپزخانهعلاوه بر اینها، رنگ‌های پایه آب، همانند رنگ‌های آکریلیک و رنگ‌های پلاستیک، به نسبت رنگ‌های روغنی یا آلکیدی زودتر خشک می‌شوند که این موجب می‌شود کار با سرعت بالاتری پیش برود بخصوص اگر خودتان در خانه هستید و می‌خواهید خیلی سریع از محیط آشپزخانه استفاده کنید.

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که رنگ روغنی در جاهای کم نور خیلی زود زرد شده و کیفیتش را از دست می‌دهد بنابراین به نور آشپزخانه دقت داشته باشید همچنین اگر می‌خواهید داخل کابینت را رنگ بزنید این نکته را در نظر بگیرید که رنگ روغنی ممکن است در این محیط کم نور تغییر رنگ بدهد.

همچنین در نظر داشته باشید اگر می‎خواهید از رنگ لاتکس یا پایه آب برای رنگ آمیزی کابیت چوبی استفاده کنید حتما سطح را به خوبی آماده کنید. اغلب مواقع رنگ روغنی انتخاب بهتری برای رنگ آمیزی کابینت چوبی است اما اگر سطح آن به خوبی آماده شود از رنگ پایه آب نیز با همان کیفیت رنگ روغنی می‌توانید استفاده کنید.

مقایسه رنگ روغنی و رنگ پایه آب برای رنگ کابینت آشپزخانه

رنگ روغنی

مزایا

  • در برابر خوردگی و آسیب دیدن مقاوم است
  • پوشانندگی خوبی به روی سطوح چوبی دارد
  • مقاوم است

معایب

  • سطح بالای VOC و پخش شدن بوی رنگ
  • زرد شدن به مرور زمان، بخصوص در نور کم
  • زمان خشک شدن طولانی (۱۶ ساعت)

رنگ پایه آب

مزایا

  • خشک شدن سریع
  • عدم وجود VOC یا وجود حداقل آلاینده
  • چسبندگی به روی سطوح قبلا رنگ شده

معایب

  • انواع مختلف رنگ پایه آب با فرمول‌های متفاوت طراحی شده‌اند که همه ممکن است مقاومت بالایی نداشته باشند
  • برای استفاده از رنگ پایه آب به روی سطوح چوبی نیاز به آماده سازی بیشتری وجود دارد

رنگ‌های آریا پارس، رنگ‌های باکیفیت و مقرون به صرفه برای رنگ آمیزی کابینت

انتخاب رنگ باکیفیت و مناسب با جنس کابینت می‌تواند تاثیر بسیار چشمگیری به روی ظاهر آشپزخانه شما بگذارد. از آنجایی که کابینت‌ها در طول روز به طور مکرر لمس می‌شوند و آشپزخانه محلی است که بخار و روغن زیادی در آن پخش می‌شود، توصیه می‌شود از رنگ‌های قابل شستشو برای رنگ کابینت آشپزخانه استفاده کنید تا بتواند به راحتی کابینت‌ها را تمیز کنید. همچنین اگر آشپزخانه نور کمی دارد یا نور طبیعی به آن نمی‌تابد، استفاده از رنگ‌های براق می‌تواند انتخاب بهتری باشد چرا که این نوع رنگ‌ها به خاطر براق بودن می‌توانند نور را به خوبی منعکس کنند و به روی روشنایی آشپزخانه تاثیرگذار باشند.